06
ΑΠΡ

Αδύναμα κέρδη στις ευρωαγορές(upd)


Επιφυλακτική στάση τηρούν οι επενδυτές απέναντι στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον τραπεζικό κλάδο να δέχεται πιέσεις. Στο 2,5% διαμορφώνονται οι απώλειες για την γερμανική Deutsche Bank.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,64% στις 6.045 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 0,22% στις 4.050 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX διαμορφώνεται στις 7.228 μονάδες με άνοδο 0,74%.

Αμετάβλητος στις 280,94 μονάδες παραμένει ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 στο Λονδίνο.

Στο -0,3% διαπραγματεύεται η μετοχή της Commerzbank, καθώς ανακοίνωσε το σχέδιό της για την αποπληρωμή της βοήθειας. Στην Πορτογαλία , η Banco Espirito Santo υποχωρεί 3% μετά την υποβάθμισή της από τη Moody’s. Στον αντίποδα, ανοδικά κινείται ο κλάδος της εξόρυξης, στον απόηχο του νέου ρεκόρ για την τιμή του χρυσού.

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας επτά πορτογαλικών τραπεζών, κατά μία ή περισσότερες βαθμίδες, προχώρησε η Moody's, σε συνέχεια της υποβάθμισης της Πορτογαλίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου, η υποβάθμιση των τραπεζών αντανακλά το αδύναμο πιστωτικό προφίλ των πορτογαλικών τραπεζών.

Η μειωμένη δημοσιονομική ισχύ της Πορτογαλίας, θα μπορούσε να περιορίσει τη μελλοντική στήριξη για τον τραπεζικό κλάδο, ενώ παράλληλα το περιβάλλον για τις μικρότερες τράπεζες στην Ευρώπη γίνεται όλο και πιο αδύναμο, υπογραμμίζει ο οίκος.


Βρετανία: Πιο αδύναμη από την αναμενόμενη η μεταποιητική και βιομηχανική παραγωγή

Πιο αδύναμη από την αναμενόμενη εμφανίστηκε η μεταποιητική παραγωγή και η βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο στην Βρετανία.

Η μεταποιητική παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη συγκριτικά με τον Ιανουάριο και σημείωσε άνοδο κατά 4,9% συγκριτικά με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μηνιαία άνοδο κατά 0,7% και 5,9% σε ετήσια βάση.


Η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε πτώση κατά 1,2% σε μηνιαία βάση και αύξηση 2,4% σε ετήσια βάση, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο 0,5% σε μηνιαία βάση και 4,4% σε ετήσια βάση.

Γερμανία: Σημαντική αύξηση στις βιομηχανικές παραγγελίες

 Άνοδο κατά 2,4% παρουσίασαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Φεβρουάριο στην Γερμανία , ενώ τον Ιανουάριο είχαν ενισχυθεί κατά 3,1%.

Produced by