06
ΑΠΡ

Στρος Καν: Σπόντες κατά της πολιτικής ηγεσίας της Ε.Ε.


Μεγάλο μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη οφείλονται στην έλλειψη εργαλείων συλλογικής διακυβέρνησης αλλά και στην πολιτική ηγεσία της, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Ντομινίκ Στρος - Καν σε κοινή συνέντευξη που έδωσε στις εφημερίδες El Pais, Washington Post και La Repubblica.

"Ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος είναι ακριβώς ότι η Ευρωζώνη δεν έχει εργαλεία οικονομικής διακυβέρνησης. Από την άλλη πλευρά, αυτό δεν είναι απλά ένα πρόβλημα της πολιτικής που εφαρμόζεται, αλλά της ηγεσίας της Ευρώπης", είπε ο επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ο κ. Στρος - Καν εμφανίσθηκε απόλυτα καθησυχαστικός όσον αφορά το ενδεχόμενο να ζητήσει διεθνή οικονομική βοήθεια η Ισπανία. "Δεν πιστεύω ότι η ισπανική Κυβέρνηση χρειάζεται οποιαδήποτε μορφή οικονομικής βοήθειας", είπε, προσθέτοντας: "Πιστεύω ότι οι πολιτικές που εφάρμοσε η ισπανική Κυβέρνηση είναι οι σωστές πολιτικές, τόσο στα δημόσια οικονομικά όσο και στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, της αγοράς εργασίας και των τραπεζών.

Produced by