13
ΑΠΡ

Μικτά πρόσημα στη Wall Street(upd)


ΜΙκτά πρόσημα φέρουν πλέον οι δείκτες της αμερικάνικης κεφαλαιαγοράς, καθώς ξεφούσκωσε ο ενθουσιασμός που προκλήθηκε απο την  ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της J.P. Morgan, ενώ η Μπεζ Βίβλος δεν έδωσε ιδιαίτερο τόνο στη συνεδρίαση.


Ο Dow Jones Industrial Average υποχωρεί κατά 0,10% στις 12.251 μονάδες, ο Standard & Poor’s 500 σημειώνει πτώση κατά 0,16% στις 1.312 μονάδες και ο Nasdaq 100 καταγράφει κέρδη κατά 0,19% στις 2.750 μονάδες.

Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος βρίσκει στήριξη στα αποτελέσματα της JP Morgan και η Bank of America κινείται ανοδικά κατά 0,1%, δυο ημέρες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Κέρδη καταγράφει και ο κλάδος της ενέργειας με την τιμή του αργού να κινείται ανοδικά.


Στο μέτωπο των εταιρικών, στα 5,6 δις δολάρια ή $1,28 ανά μετοχή ενισχύθηκαν τα καθαρά κέρδη της J.P. Morgan Chase στο πρώτο τρίμηνο του 2011, σημειώνοντας άνοδο 70%. Κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2010 τα κέρδη είχαν διαμορφωθεί στα $3,3 δις ή 74 σεντς ανά μετοχή. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο της κερδοφορίας κατά 41% στα $4,68 εκατ. με τον τζίρο να κινείται πτωτικά κατά 9,5% στα $25 δις. Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις χθες, η Goldman Sachs υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη δεύτερου τριμήνου της JPMorgan στα 32 σεντς ανά μετοχή, από τα 80 σεντς ανά μετοχή.


Παράλληλα, τη συρρίκνωση του ελλείμματος κατά 4 τρις δολάρια μέσα στην επόμενη δωδεκαετίας έθεσε ως στόχο ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια σημερινής ομιλίας του στην Ουάσινγκτον.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Ομπάμα έθεσε στόχο το έλλειμμα του ΑΕΠ να μην υπερβαίνει το 2,5% του ΑΕΠ το έτος 2015, αλλά και το 2% του ΑΕΠ περί το έτος 2020. Τα σχέδια αυτά βάζουν τέλος στις φοροαπαλλαγές για πλούσιους Αμερικάνους.


Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων ανοδικά κατά 0,4% κινήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις τον Μάρτιο στις ΗΠΑ στα $396,3 δις. Πρόκειται για την ένατη συνεχόμενη μηνιαία αύξηση, αλλά για την μικρότερη από τον Ιούλιου. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο 0,5%.

Παράλληλα, ενισχύθηκαν κατά 0,5% τα επιχειρηματικά αποθέματα τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μεγαλύτερη άνοδο κατά 0,7%. Η αναλογία αποθεμάτων πωλήσεων παρέμεινε αμετάβλητη στο 1,24.

Μεγαλύτερη της αναμενόμενης μπορεί να είναι η επιρροή του σεισμού της Ιαπωνίας στην αμερικάνικη οικονομία, σύμφωνα με την Μπεζ Βίβλο της Federal Reserve.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η δραστηριότητα συνεχίζει να βελτιώνεται από τον Μάρτιο, ενώ μερικές περιοχές «έδειξαν» μέτρια κέρδη και άλλες πιο μεγάλα.


Produced by