15
ΑΠΡ

Wall: Αρνητική κίνηση στα futures(upd)


Πτωτικά κινούνται τα παράγωγα της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς μετά την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή καθώς και τα χθεσινά αποτελέσματα της Google τα οποία απογοήτευσαν του επενδυτές.


Στον Dow Jones Industrial Average τα παράγωγα σημειώνουν πτώση κατά 3 μονάδες στις 12.225 μονάδες, στον Standard & Poor’s 500 υποχωρούν κατά 1 μονάδα στις 1.310 μονάδες και στον Nasdaq 100 καταγράφουν απώλειες κατά 2,50  μονάδες στις 2.298,25 μονάδες.Στα 2 δις δολάρια ή 17 σεντς ανά μετοχή διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου της Bank of America. Κατά το α' τρίμηνο του 2010, τα κέρδη ήταν στα $2.83 δις, ή 28 σεντς ανά μετοχή.Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 16% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 28 σεντς ανά μετοχή.


Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων άνοδο κατά 0,5% παρουσίασε ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, με τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και στις τιμές των τροφίμων να αποτελούν βαρίδι, σύμφωνα με το Υπ.Εμπορίου. Εξαιρουμένων των τιμών τροφίμων και των καυσίμων ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε λιγότερο του 0,1% ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση κατά 0,5% στις τιμές καταναλωτή και άνοδο 0,2% στον δομικό δείκτη. Οι καταναλωτικές τιμές ενισχύονται κατά 2,7% τους τελευταίους δώδεκα μήνες.


Ενισχύθηκε ο μεταποιητικός δείκτης Empire State για πέμπτο συνεχή μήνα στις ΗΠΑ τον Απρίλιο και διαμορφώθηκε στις 21,7 μονάδες. Οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για πτώση του δείκτη στις 15,5 μονάδες. Ο δείκτης νέων παραγγελιών σημείωσε άνοδο κατά 17 μονάδες στις 22,3 μονάδες.


Πτωτικά διαμορφώθηκε η συμμετοχή των ξένων στα αμερικάνικα assets τον Φεβρουάριο, στα $26,9 δις από τα $51,1 δις του περασμένου μήνα.
Η ζήτηση για ομόλογα επιταχύνθηκε στα $30,6 δις. Η Κίνα μείωσε τις θέσεις της για τέταρτο συνεχόμενο μήνα ενώ η Ιαπωνία και η Βρετανία τις αύξησαν.

Άνοδο 0,8% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο στις ΗΠΑ. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μικρότερη άνοδο κατά 0,6%. Πρόκειται για την Πέμπτη συνεχόμενη μηνιαία άνοδο.

Στο πρώτο τρίμηνο η παραγωγή επιταχύνθηκε με ρυθμό 6% από το 3,2% του δ΄τριμήνου του 2010.


Σήμερα, αναμένονται ακόμη η καταναλωτική εμπιστοσύνη Απριλίου.

Produced by