15
ΑΠΡ

HΠΑ: Άνοδος στις τιμές καταναλωτή και στον Empire State(upd)


Άνοδο κατά 0,5% παρουσίασε ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, με τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και στις τιμές των τροφίμων να αποτελούν βαρίδι, σύμφωνα με το Υπ.Εμπορίου.

Εξαιρουμένων των τιμών τροφίμων και των καυσίμων ο  δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε λιγότερο του 0,1% ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση κατά 0,5% στις τιμές καταναλωτή και άνοδο 0,2% στον δομικό δείκτη. Οι καταναλωτικές τιμές ενισχύονται κατά 2,7% τους τελευταίους δώδεκα μήνες.


Άνοδο σημέιωσε και ο μεταποιητικός δείκτης Empire State για πέμπτο συνεχή μήνα στις ΗΠΑ τον Απρίλιο και διαμορφώθηκε στις 21,7 μονάδες. Οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για πτώση του δείκτη στις 15,5 μονάδες. Ο δείκτης νέων παραγγελιών σημείωσε άνοδο κατά 17 μονάδες στις 22,3 μονάδες.

Παράλληλα, πτωτικά διαμορφώθηκε η συμμετοχή των ξένων στα αμερικάνικα assets τον Φεβρουάριο, στα $26,9 δις από τα $51,1 δις του περασμένου μήνα.

Η ζήτηση για ομόλογα επιταχύνθηκε στα $30,6 δις. Η Κίνα μείωσε τις θέσεις της για τέταρτο συνεχόμενο μήνα ενώ η Ιαπωνία και η Βρετανία τις αύξησαν.

Produced by