15
ΑΠΡ

Wall: Στήριξη απο τα μακροοικονομικά(upd)


Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς μετά από μια σειρά  ανακοινώσεων μακροοικονομικών μεγεθών, αφήνοντας έτσι πίσω την απογοήτευση που προσέφεραν τόσο τα αποτελέσματα της Google όσο και της Bank of America.


Ο Dow Jones Industrial Average σημειώνει άνοδο κατά 0,57% στις 12.355 μονάδες, ο Standard & Poor’s 500 ενισχύεται κατά 0,48% στις 1.320 μονάδες και ο Nasdaq 100 καταγράφει κέρδη κατά 0,09% στις 2.762 μονάδες.Στο μέτωπο των εταιρικών, στα 2 δις δολάρια ή 17 σεντς ανά μετοχή διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου της Bank of America. Κατά το α' τρίμηνο του 2010, τα κέρδη ήταν στα $2.83 δις, ή 28 σεντς ανά μετοχή.Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 16% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 28 σεντς ανά μετοχή.


Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων άνοδο κατά 0,5% παρουσίασε ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, με τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και στις τιμές των τροφίμων να αποτελούν βαρίδι, σύμφωνα με το Υπ.Εμπορίου. Εξαιρουμένων των τιμών τροφίμων και των καυσίμων ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε λιγότερο του 0,1% ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση κατά 0,5% στις τιμές καταναλωτή και άνοδο 0,2% στον δομικό δείκτη. Οι καταναλωτικές τιμές ενισχύονται κατά 2,7% τους τελευταίους δώδεκα μήνες.


Ενισχύθηκε ο μεταποιητικός δείκτης Empire State για πέμπτο συνεχή μήνα στις ΗΠΑ τον Απρίλιο και διαμορφώθηκε στις 21,7 μονάδες. Οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για πτώση του δείκτη στις 15,5 μονάδες. Ο δείκτης νέων παραγγελιών σημείωσε άνοδο κατά 17 μονάδες στις 22,3 μονάδες.


Πτωτικά διαμορφώθηκε η συμμετοχή των ξένων στα αμερικάνικα assets τον Φεβρουάριο, στα $26,9 δις από τα $51,1 δις του περασμένου μήνα.
Η ζήτηση για ομόλογα επιταχύνθηκε στα $30,6 δις. Η Κίνα μείωσε τις θέσεις της για τέταρτο συνεχόμενο μήνα ενώ η Ιαπωνία και η Βρετανία τις αύξησαν.

Άνοδο 0,8% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο στις ΗΠΑ. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μικρότερη άνοδο κατά 0,6%. Πρόκειται για την Πέμπτη συνεχόμενη μηνιαία άνοδο.Στο πρώτο τρίμηνο η παραγωγή επιταχύνθηκε με ρυθμό 6% από το 3,2% του δ΄τριμήνου του 2010.


Ενισχύθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις 69,6 μονάδες τον Απρίλιο στις ΗΠΑ , συγκριτικά με τις 67,5 μονάδες που τον Μάρτιο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις 69 μονάδες.


Produced by