28
ΑΠΡ

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές(upd)


Με θετικά και αρνητικά πρόσημα κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά και τα στοιχεία για την ανάπτυξη της αμερικάνικης οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο. Νωρίτερα, το κλίμα ήταν ξεκάθαρα θετικό, καθώς οι δείκτες ακολουθούσαν το "παράδειγμα" των ασιατικών αγορών.  

Σήμερα, η δέσμευση Bernanke ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει τα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, δημιουργεί ένα κλίμα ευφορίας στα διεθνή χρηματιστήρια, ενώ προσφέρει ώθηση και στα βασικά εμπορεύματα.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,17% στις 6.057 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 0,50% στις 4.087 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει κέρδη 0,49% στις 7.441 μονάδες.

Κέρδη 0,4% σημείωνε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, στις 283,3 μονάδες στο Λονδίνο, με στήριξη κυρίως από τους κλάδους της εξόρυξης και των ασφαλιστικών εταιρειών.

Στα ταμπλό, πρωταγωνιστεί η Deutsche Bank με άνοδο 3,4% στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της για το α΄τρίμηνο.

Άλμα 17% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank στο α΄τρίμηνο, στα 2,06 δις. ευρώ, καθώς οι εξαγορές που πραγματοποίησε την περασμένη χρονιά, την βοήθησαν να οδηγηθεί στην ανάπτυξη. Να σημειωθεί ότι στο α΄τρίμηνο η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε τα δεύτερα καλύτερα μεγέθη της ιστορίας της.

Σημαντική ήταν η επιβράδυνση της αμερικάνικης οικονομίας στο α’ τρίμηνο. Το ΑΕΠ διευρύνθηκε κατά 1,8%, μετά από το 3,1% του δ΄τριμήνου.

Ο περιορισμός των καταναλωτικών δαπανών επηρέασε ιδιαίτερα αρνητικά, ενώ ο πληθωρισμός οξύνθηκε.
Produced by