28
ΑΠΡ

Με κέρδη τερμάτισαν οι ευρωαγορές


Κέρδη για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψαν οι ευρωαγορές , καθώς τα αποτελέσματα της Deutsche Bank σε συνδυασμό με τις δηλώσεις Bernanke για τη διατήρηση των μέτρων στήριξης της αμερικανικής οικονομίας προσέφεραν στήριξη.


Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 0,03% στις 6.069 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε 0,91% στις 4.104 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,95% στις 7.475 μονάδες.

Κέρδη 0,2% κατέγραψε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, στις 282,81 μονάδες στο Λονδίνο, με στήριξη κυρίως από τους κλάδους της εξόρυξης και των ασφαλιστικών εταιρειών.

«Οι αγορές βρίσκουν στήριξη στα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα από τη μια και από τη διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα από την άλλη», τόνισε manager της Semper Constantia Privatbank AG. «Η αγορά αγνοεί όλες τις κρίσεις που είναι σε εξέλιξη. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από τις μετοχές».


Στα ταμπλό, η Deutsche Bank τερμάτισε με άνοδο 5% στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της για το α΄τρίμηνο. Κέρδη 4,6% κατέγραψε η Suez Environnement στον απόηχο των αποτελεσμάτων της.

Άλμα 17% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank στο α΄τρίμηνο, στα 2,06 δις. ευρώ, καθώς οι εξαγορές που πραγματοποίησε την περασμένη χρονιά, την βοήθησαν να οδηγηθεί στην ανάπτυξη. Να σημειωθεί ότι στο α΄τρίμηνο η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε τα δεύτερα καλύτερα μεγέθη της ιστορίας της.
Produced by