29
ΑΠΡ

Προς το τέλος της η μανία για το ασήμι(;)


Πολύ καλό για να ναι αληθινό χαρακτηρίζουν το ξέφρενο ράλι στην τιμή του άργυρου οι αναλυτές, υπογραμμίζοντας πως το εντυπωσιακό του άλμα προς τα $50 είναι πιθανό να πλησιάζει προς το τέλος, όσο κι αν το επενδυτικό κοινό δυσκολεύεται να το πιστέψει.

«Ότι ανεβαίνει, κατεβαίνει», σχολιάζει χαρακτηριστικά σε άρθρο του το Marketwatch,και ειδικά για το ασήμι, το οποίο χαρακτηρίζεται από έντονο volatility φαίνεται πως αυτή η ρήση θα επιβεβαιωθεί.

«Εχουμε εισέλθει στην αρχή της τρίτης και τελικής φάσης του bull market στα πολύτιμα μέταλλα», εκτιμά ο Mark Thomas της TheSilverShortage.com. Πρόκειται για το στάδιο κατά το οποίο όλοι γνωρίζουν ωστόσο δεν έχουν εμπλακεί ακόμη ενεργά στο bull market, προσθέτει, ενώ σημειώνει πως αυτή η φάση αργεί να τελειώσει αλλά όταν ολοκληρωθεί τα πολύτιμα μέταλλα θα μετατραπούν σε μια τεράστια φούσκα.

Μόνο χθες οι τιμές για το ασήμι σημείωσαν ράλι 3,4% στα $47,50/ουγγιά, ενώ οι τιμές πέρυσι διαπραγματεύονταν στα $31/ουγγιά. Να σημειωθεί ότι δέκα χρόνια πριν, το μέταλλο διαπραγματευόταν μόλις στα $4,50/ουγγιά!

Όπως σημειώνει ο Chintan Karnani, αναλυτής της Insignia Consultants, αυτό που τον ανησυχεί είναι ο ρυθμός αύξηση των τιμών, καθώς αν συνεχιστεί αυτή η ξέφρενη κούρσα τότε θα δημιουργηθεί φούσκα και οι τιμές την επόμενη χρονιά μπορεί να κατρακυλήσουν στα $25.

Μ.Π.
Produced by