29
ΑΠΡ

Άνευρο εβδομαδιαίο "φινάλε" για τις ευρωαγορές


Άνευρη ήταν η συνεδρίαση στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το χρηματιστήριο του Λονδίνου ήταν κλειστό λόγω εθνικής αργίας για τον βασιλικό γάμο.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,52% στις 7.514 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,05% στις 4.106 μονάδες.

Με άνοδο 0,3% τερμάτισε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 στις 283,8 μονάδες.

«Υπάρχει ανοδική πίεση στις τιμές των μετοχών», σύμφωνα με αναλυτή της Alpha Wertpapierhandels. «Καλά εταιρικά και χαμηλά επιτόκια δημιουργούν ευνοϊκό περιβάλλον», προσέθεσε .

Στα ταμπλό, η Yara International κέρδισε 4,5% μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της. Ομοίως, η SSAB κατέγραψε άνοδο 8,8%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο
, πτώση για δεύτερο μήνα σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία, λόγω της ενίσχυσης του πληθωρισμού. Οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση 2,1% σε σχέση με τον Φεβρουάριο, όταν είχαν καταγράψει υποχώρηση 0,4%. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν κέρδη της τάξης του 0,2%.

Άνοδο παρουσίασε ο πληθωρισμός στην περιοχή της ευρωζώνης τον Απρίλιο και ενισχύθηκε στο 2,8%. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν τον πληθωρισμό να παραμείνει αμετάβλητος. Στο 9,9% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στην ευρωζώνη , αμετάβλητο συγκριτικά με τον Φεβρουάριο.
Produced by