02
ΜΑΙ

Στο "σκαμνί" ο Μπερλουσκόνι


Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναμένεται να παραστεί σήμερα σε δικαστήριο του Μιλάνου, όπου επαναλαμβάνεται η διαδικασία μιας μαραθώνιας υπόθεσης για φορολογική απάτη που -μαζί με μια υπόθεση που αφορά κατηγορίες περί της εκπόρνευσης μιας ανήλικης- έχει επισκιάσει την πολιτική ζωή στην Ιταλία τους τελευταίους μήνες.

Οι δίκες του ιταλού πρωθυπουργού κυριαρχούν στην πολιτική ατζέντα, με την κυβερνητική πλευρά να υποστηρίζει ότι έχει στοχοποιηθεί άδικα από "αριστερούς" δικαστές και την αντιπολίτευση να ερίζει ότι ο Μπερλουσκόνι υπερπροβάλλει τις διώξεις σε βάρος του, για να αποφύγει τη συζήτηση για οτιδήποτε άλλο.

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία στη δίκη που σχετίζεται με την αυτοκρατορία των ΜΜΕ που διαθέτει ο ιταλός πρωθυπουργός και αφορά καταγγελίες περί φορολογικής απάτης θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, πάντως ο Μπερλουσκόνι αναμένεται να μιλήσει στους δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο του Μιλάνου. Οι δικηγόροι του έχουν δηλώσει ότι θα παραστεί στη διαδικασία, εξαιρουμένου κάποιου σοβαρού πολιτικού κωλύματος.

Στη σημερινή δίκη για το σκάνδαλο Mediaset και Mediatrade συγκατηγορούμενος του πρωθυπουργού είναι και ο γιος του, Πιερ Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ο Μπερλουσκόνι και συνεργάτες του απέκρυψαν έσοδα εκατομμυρίων ευρώ, για να αποφύγουν την καταβολή φόρων και διοχέτευσαν τα ποσά αυτά σε μυστικούς λογαριασμούς για πολιτική χρήση. Ο Μπερλουσκόνι κι οι συγκατηγορούμενοί του διαψεύδουν όλες τις κατηγορίες.

Produced by