03
ΜΑΙ

Αρνητικό κλίμα στη Wall Street(upd)


Πτωτικές τάσεις κυριαρχούν  στην αμερικάνικη κεφαλαιαγορά, μετά τα στοιχεία για τις εργοστασιακές παραγγελίες και ενώ οι επενδυτές «χωνεύουν» τα αποτελέσματα των Pfizer, Molson Coors και Emerson Electric. Πιέσεις δέχεται ο κλάδος της ενέργειας αλλά και της υγείας.


Ο Dow Jones Industrial Average υποχωρεί 0,31% στις 12.767 μονάδες, ο Standard & Poor’s 500 καταγράφει πτώση 0,71% στις 1.351 μονάδες και ο Nasdaq 100 σημειώνει απώλειες 1,24% στις 2.828 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η μήνυση των ΗΠΑ κατά της  Deutsche Bank  για τις δανειακές πρακτικές που ακολουθεί εδώ και χρόνια. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, η γερμανική τράπεζα αντιμετωπίζει μήνυση από την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία την κατηγορεί για απάτη σχετικά με ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια

Σύμφωνα με την μήνυση, η Deutsche Bank και η θυγατρική της MortgageIT, ψεύδονταν συνεχώς σχετικά με κυβερνητικό πρόγραμμα ενυπόθηκων δανείων.


Όσον αφορά τα εταιρικά, άνοδο κατά 10% παρουσίασαν τα καθαρά κέρδη της Pfizer για το α΄ τρίμηνο του 2011 και διαμορφώθηκαν στα 2,22 δισ. δολάρια ή 28 σεντς ανά μετοχή από 2,03 δισ. δολάρια ή 25 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο.


Η Emerson Electric πέτυχε άνοδο της κερδοφορίας της κατά 36% στο πρώτο τρίμηνο στα $567 εκατ, ενώ αντίθετα η Molson Coors ανακοίνωσε σημαντική πτώση στα καθαρά κέρδη της τα οποία διαμορφώθηκαν στα 44 σεντς ανά μετοχή, από τα 56 σεντς ανά μετοχή που ήταν πέρυσι.


Στο ταμπλό, η μετοχή της Alcoa σημειώνει άνοδο κατά 2,5%.


Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, ενισχύθηκαν κατά 3% οι εργοστασιακές παραγγελίες στις ΗΠΑ τον Μάρτιο για πέμπτο συνεχή μήνα και διαμορφώθηκαν στα 462,9 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Υπ.Εμπορίου. Οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για άνοδο των εργοστασιακών παραγγελιών κατά 2,2%. Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν κατά 2,9% από προηγούμενη άνοδο στο 2,5.

Produced by