28
ΦΕΒ

FT: Ήρθε η ώρα του «Plan B» για την Ελλάδα


Ήρθε η ώρα να μελετηθεί ένα Plan B για την Ελλάδα, υπογραμμίζει η στήλη Lex των Financial Times, καθώς το ενδεχόμενο για μια ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, γίνεται όλο και πιο ορατό.

Σύμφωνα με τη στήλη, η Ελλάδα καταγράφει πρόοδο, καθώς οι μισθοί στο δημόσιο τομέα έχουν περικοπεί και τα ελλείμματα παρουσιάζουν μείωση, ωστόσο η διαδικασία της προσαρμογής παρομοιάζεται, σύμφωνα με του FT, με το «μαρτύριο του Σίσυφου».

«Όσο περισσότερο η κυβέρνηση προχωρά σε περικοπές για να μειωθούν οι δαπάνες και να ανταποκριθεί στους στόχους του μνημονίου, τόσο απομακρύνεται από την επίτευξή τους», σχολιάζουν οι FT.

Όσον αφορά το πολυσυζητημένο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων,, ύψους 50 δις. ευρώ, η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει πως θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση του χρέους κατά 20% του ΑΕΠ, αναρωτιέται ωστόσο, ποιοι επενδυτές θα επιλέξουν να τοποθετήσουν τα χρήματά τους, σε μία χώρα τόσο προβληματική όσο η Ελλάδα.

Παράλληλα όπως αναφέρουν οι FT στο editorial, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ίσως αναγκαστεί από τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, να προχωρήσει στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών προκειμένου να ξεκαθαρίσει το κλίμα, τις οποίες, σημειώνουν «αξίζει να κερδίσει».
Produced by