01
ΜΑΡ

Γ. Παπακωνσταντίνου: Ολοκληρώνεται ο κύκλος επαφών με τους υπουργούς


Ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ ο κύκλος των επαφών του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους συναδέλφους του υπουργούς για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής πολιτικής.

Η πρώτη σημερινή συνάντηση τελείωσε πριν από λίγο, και ήταν με την υπουργό Εργασίας κα Λούκα Κατσέλη, την οποία ενημέρωσε για τις απαιτήσεις του μνημονίου σε ότι αφορά την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και το σχέδιο για περικοπή των επιδομάτων πρόνοιας.

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Cosmote, δήλωναν ότι δεν ήταν του υπουργείου αλλά παρόλα αυτά η μείωση του προσωπικού μιας τόσο μεγάλης επιχείρησης έρχεται σε λάθος στιγμή.

Αυτή την ώρα ο ΥΠΟΙΚ συναντάται με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, κ. Γιάννη Διαμαντίδη και αργότερα θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα, τον υπουργό Υποδομών κ. Δημήτρη Ρέππα, και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών εμπειρογνωμόνων κ. Γιώργος Ζανιάς ενημερώνεται από τον μόνιμο αντιπρόσωπο του ΔΝΤ στην Ελλάδα. κ. Μπομπ Τραα για την έκθεση του Ταμείου σχετικά με την Τρίτη αξιολόγηση του μνημονίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκθεση του οργανισμού είναι σαφώς ηπιότερη από αυτήν της Ε.Ε. αλλά υποστηρίζει σταθερά την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για την ελληνική οικονομία.

Αύριο ο υπουργός Οικονομικών ξεκινά τον κύκλο των επαφών του με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Δημοκρατικής Συμμαχίας, της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΛΑΟΣ.

Α.Δ.
Produced by