02
ΜΑΡ

Συνάντηση Παπακωνσταντίνου με ΔΗ.ΣΥ και Δημοκρατική Αριστερά


Με τους εκπροσώπους της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Δημοκρατικής Αριστεράς, συναντήθηκε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών, στην προσπάθεια πολιτικής συναίνεσης για τη σύνταξη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής πολτιικής.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης τόνισε ότι το κόμμα του είναι αντίθετο στις πολιτικές της κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι υπάρχει άλλος δρόμος για την επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος, με πιο δίκαιη κατανομή των βαρών και κοινωνική αλληλεγγύη.

«Η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει άμεσα επιμήκυνση του χρέους, μείωση των επιτοκίων και έκδοση ευρωομολόγου», είπε ο κ. Χατζησωκράτης, για να προσθέσει ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κατοχυρωθούν νομοθετικά δημοσιονομικοί περιορισμοί για το έλλειμμα και το χρέος .

Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Θοδωρής Σκυλακάκης , τόνισε με τη σειρά του ότι θα πρέπει οι αλλαγές να προχωρήσουν ταχύτερα, βαθύτερα και πιο δίκαια.

Διευκρίνισε λέγοντας πως το κόμμα του υποστηρίζει ταχύτερη μείωση των ελλειμμάτων, βαθύτερες και πιο τολμηρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δικαιότερη κατανομή των βαρών.

«Μόνον έτσι, οι θυσίες θα έχουν ελπίδα και θα φέρουν αποτέλεσμα. Η Ευρώπη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα βοηθήσει, η βοήθεια όμως δεν θα αποδίδει όσο η κυβέρνηση καθυστερεί και κάνει μισές δουλειές, εξαιτίας μικροκομματικών υπολογισμών», είπε ο κ. Σκυλακάκης.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των δύο κομμάτων, ο υπουργός Οικονομικών τους προσκάλεσε σε μία αναλυτική ενημέρωση, κωδικό προς κωδικό, όλων των θεμάτων των θεμάτων του μνημονίου που εκκρεμούν.

Η ενημέρωση αυτή θα γίνει στο γενικό λογιστήριο του κράτους, όπου οι εκπρόσωποι των κομμάτων, θα μπορούν να λύσουν όλες τους τις απορίες και να προβάλλουν τις ενστάσεις τους για το μεσοπορόθεσμο πρόγραμμα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, θα έχει συνάντηση στις 5 το απόγευμα με εκπροσώπους του ΛΑΟΣ και αργότερα με τους υπουργούς Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο και Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη.

Αύριο το πρωί, ο ΥΠΟΙΚ θα έχει ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.

Α.Δ.
Produced by