04
ΜΑΡ

Νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ


Συνεχίζοντας την πολιτική των ημίμετρων η κυβέρνηση, μέσω του ΟΑΕΔ , προωθεί πέντε νέα προγράμματα που απευθύνονται σε εργαζόμενους και ανέργους με στόχο να προστατευτούν 100.000 θέσεις εργασίας, ενώ ο ΟΑΕΔ θα συμμετάσχει στην εφαρμογή των Τοπικών Ολοκληρωμένων Δράσεων Απασχόλησης του υπουργείου Εργασίας, σε συνεργασία με τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Μάλιστα ο ΟΑΕΔ, γνωστοποίησε ότι ήδη υλοποιούνται 30 δράσεις με προϋπολογισμό άνω των 2,7 δισ. ευρώ, ενώ οι ωφελούμενοι, με την ολοκλήρωσή τους, θα αγγίξουν τις 800.000 (βέβαια εντάσσονται σ’ αυτά όλες οι δράσεις ακόμη και η κατάρτιση εργαζομένων). Παρόλα αυτά, τα στοιχεία της εγγεγραμμένης ανεργίας που τηρεί ο ΟΑΕΔ δεικνύουν, ότι η αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι κατά 8,7% μέσα σε ένα έτος με τους ανέργους να ανέρχονται σε 834.292 που σημαίνει ανεργία 16,7%!

Τα προγράμματα

Αναλυτικότερα, εντός του 2011 σταδιακά πρόκειται να ενεργοποιηθούν τα εξής προγράμματα:

1. «Επιταγή Επανένταξης» με μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης για 10.000 ανέργους,

2. Απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας 55-64 ετών σε επιχειρήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

3. Διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 70.000 ανέργων σε τουριστικές επιχειρήσεις εποχικής και συνεχούς λειτουργίας και διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας σε τουριστικές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών,

4. Επιχορήγηση Επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

5. Απασχόληση απόφοιτων δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, που το πρόγραμμα σπουδών τους εμπεριέχει θεωρητική εκπαίδευση στο σχολείο και θεσμοθετημένη πρακτική άσκηση σε εργοδότες, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.
Produced by