04
ΜΑΡ

Εξόφληση των χρωστούμενων ζητούν οι περιφερειάρχες


 Την εξόφληση χρεών ύψους περίπου 550 εκ ευρώ από έργα και αρμοδιότητες των Νομαρχιών τα οποία του κληρονομήθηκαν ζήτησαν  οι 13 εκλεγμένοι περιφερειάρχες από τον υπουργό οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός ζήτησε να λυθούν το ταχύτερο δυνατό προβλήματα γραφειοκρατίας και να αποπληρωθούν τα χρέη των περασμένων ετών. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι μόνο για την υπηρεσία μεταφοράς μαθητών το υπουργείο οικονομικών χρωστά στις περιφέρειες περίπου 220 εκ ευρώ. Πληροφορίες θέλουν το χρέος για τα έργα να είναι περίπου 300-330 εκ ευρώ φτάνοντας τις συνολικές οφειλές στα 550 εκ ευρώ.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ Γιώργος Δάκης μίλησε για αφαίμαξη των περιφερειών από πόρους του ΕΣΠΑ και την μεταφορά τους για αποπληρωμή έργων των υπουργείων .

Ο υπουργός οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα γίνει μια επιτροπή με επικεφαλή το γενικό γραμματέα του ΥΠΟΙΚ κ. Ηλία Πλασκοβίτη ο οποίος θα επιλύσει σε συνεργασία με τους περιφερειάρχες όλα τα προβλήματα. Ζήτησε παρόλα αυτά να εφαρμοστεί ο νέος νόμος για την δημοσιονομική ευθύνη με βάση τον οποίο θα πρέπει όλοι οι οργανισμοί του δημοσίου να εμφανίζουν μηδενικό έλλειμμα.

Άνδρεας Δανός
Produced by