04
ΜΑΡ

Χρυσοχοϊδης: Η καταστροφολογία δεν βοηθά την αγορά


«Ήρθε η ώρα μιας μεγάλης εθνικής συνεννόησης, με στόχο να ανατάξουμε τη χώρα» τόνισε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, σχετικά με το μέλλον των ελληνικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

«Η διαρκής καταστροφολογία, η διαρκής αναφορά στην κατάρρευση της χώρας, οδηγεί δυστυχώς τους καταναλωτές σε απαισιοδοξία και συγκράτηση» δήλωσε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «Είναι αναγκαίες οι διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για να βοηθήσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον να βελτιωθεί, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να δρουν πιο άνετα, πιο ανταγωνιστικά και πιο δυναμικά. Αυτή είναι μια κυρίαρχη προϋπόθεση ώστε να δικαιώσουμε τις θυσίες που υφίσταται ο ελληνικός λαός, μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν το 95% των επιχειρήσεων της χώρας και απασχολούν το μεγαλύτερο ποσοστό του εργατικού δυναμικού. Ως βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ανέφερε την επανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και την απόκτηση πρόσβασης στις διεθνείς αγορές, που θα επιτευχθούν μόνο με τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας καθώς και με την υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη, οποίο έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Produced by