09
ΜΑΡ

«Αμύθητη» η αξία της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου


Για «απίστευτη» αξία της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου κάνει λόγο ο βουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κωστής Αϊβαλιώτης, με αφορμή τις γραπτές απαντήσεις που απέστειλαν τα υπουργεία σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που κατέθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιήλθαν στον βουλευτή, μόνο τέσσερις φορείς του Δημοσίου έχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας 15,3 δισ. ευρώ! Ειδικότερα, τα 546 ακίνητα των ασφαλιστικών ταμείων έχουν αντικειμενική αξία που ξεπερνά το 1,4 δισ. ευρώ, η ακίνητη περιουσία της ΔΕΗ προσεγγίζει το 1,3 δισ., ενώ η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας του μετρό ξεπερνά τα 2,3 δισ. ευρώ.

Αναφορικά, δε, με την αξία των οικοπέδων και των κτιρίων ενός μόνο οργανισμού, του ΟΣΕ, τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφέρουν ότι αυτή ξεπερνά τα 10,3 δισ. ευρώ!

Σε ό,τι αφορά το σύνολο των ακινήτων που βρίσκονται στο Μητρώο Ακινήτων της ΚΕΔ, αυτά ξεπερνούν τα 71.000(!) όπως ενημερώνει ο υπουργός Οικονομικών τον κ. Αϊβαλιώτη, ενώ παράλληλα τον πληροφορεί ότι –μόνο για διάστημα 8 μηνών– το υπουργείο Οικονομικών πλήρωσε για ενοίκια το αστρονομικό ποσό των 25.937.296 ευρώ...

Produced by