09
ΜΑΡ

Χρυσοχοϊδης: "Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για τη νεανική επιχειρηματικότητα"


«Έχουμε ένα ολοκληρωμένο θεσμικό και χρηματοδοτικό πακέτο ενίσχυσης για τη νεανική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία» δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης και προώθησης κάθε δραστηριότητας που βασίζεται στην καινοτομία, στην εκδήλωση για το διαγωνισμό «Make Innovation Work» του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 9 Μαρτίου στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε ότι έχουν τεθεί ήδη οι ισχυρές βάσεις για τη δημιουργία ενός κινήματος, το StartUp Greece, μέσω του οποίου μπορεί να επανεκκινηθεί η οικονομία με νέες, καινοτόμες επιχειρήσεις. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός «Για να προσδώσουμε στο κίνημά μας αξιοπιστία δημιουργήσαμε μια πρωτοπόρα ψηφιακή πλατφόρμα που περιέχει το σύνολο της δημόσιας πληροφορίας για το επιχειρείν, από προγράμματα μέχρι χρηστικές πληροφορίες, διαδραστική επαφή με τη δημόσια διοίκηση για απορίες και ερωτήματα, μηχανισμούς δικτύωσης μέσω των social media για τους νέους».

Με αυτή την υποστηρικτική ψηφιακή πλατφόρμα, όπως υπογράμμισε ο υπουργός, δημιουργείται ουσιαστικά ένα no-stop shop που είναι online, φέρνει κοντά τους νέους που θέλουν να επιχειρήσουν, το κράτος, τους ιδιώτες, ενώσεις πολιτών, και δημιουργεί ένα ισχυρό δίκτυο ανθρώπων που ανταλλάσσουν ιδέες, βάζουν μπροστά κοινά σχέδια, συμμετέχουν σε κοινές εκδηλώσεις και τελικά πιέζουν το κράτος και την αγορά να διευκολύνουν το επιχειρείν και να αγκαλιάσουν τη νεανική επιχειρηματικότητα με σύγχρονη ματιά, με νέα νοοτροπία.

Παράλληλα με τη δημιουργία του κινήματος StartUp Greece, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης παρουσίασε το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης του υπουργείου για την προώθηση της νέας/ νεανικής καινοτομικής επιχειρηματικότητας, το οποίο περιλαμβάνει:

1. Το ειδικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την προώθηση της νέας καινοτομικής επιχειρηματικότητας, με σαφή προσανατολισμό στην υποστήριξη νέων καινοτόμων επενδυτικών σχεδίων, 30 εκ €, που θα ανκοινωθείσε λίγες ημέρες.

2. Ένα νέο πρόγραμμα κατάρτισης για νέες μικρές επιχειρηματίες καθώς και νέους επιχειρηματίες με έμφαση σε καινοτόμες δραστηριότητες

3. Τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για μικροδάνεια και βελτίωση της πρόσβασης στη ρευστότητα (seed capital, start up capital, venture capital κ.ο.κ.).τόσο στο πλαίσιο του ΕΤΕΑΝ με στόχο τη γενική επιχειρηματικότητα, όσο και με στόχο τη δημιουργία end to end προϊόντων για την ενίσχυση της βιομηχανίας του ICT (ταμείο jeremie)

4. Τη θέσπιση ενός ειδικού καθεστώτος για την ενίσχυση καινοτόμων εγχειρημάτων νέων επιχειρηματιών, μέσω του ειδικού καθεστώτος για την Επιχειρηματικότητα των Νέων του Επενδυτικού Νόμου (100 εκ € για το α΄ εξάμηνο του 2011)
Produced by