10
ΜΑΡ

Μας τα...έχωσε χοντρά ο Στρος Καν


Σκληρή και λαϊκή γλώσσα σχετικά με τη χώρα μας, χρησιμοποιεί ο Ντομινίκ Στρος Καν σε ντοκιμαντέρ της γαλλικής τηλεόρασης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

«Οι Ελληνες βρίσκονται µέσα στα σκατά. Και µάλιστα πολύ βαθιά ». Αυτή είναι η διαπίστωση του επικεφαλής του Διεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου Ντοµινίκ Στρος-Καν όπως τη διατυπώνει στο ντοκιµαντέρ που γυρίστηκε από τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθµό Canal+ για τη ζωή του µε τον τίτλο «Με τον Ντοµινίκ Στρος-Καν µέσα στοΔΝΤ» και πρόκειταινα προβληθεί την Κυριακή στη Γαλλία», αναφέρει η εφημερίδα.

Και συνεχίζει: «Χρησιµοποιώντας λαϊκή γλώσσα ο άνθρωπος που, όπως όλα δείχνουν, θα διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2012 λέει πως « οι Ελληνες αισθάνονται ότι τους εξαπάτησαν και όµως είναι εκείνοι που µαγείρεψαν τα στοιχεία και που δεν πληρώνουν φόρους ». Προσθέτει µάλιστα µε καταγγελτικό ύφος: « Η απάτη πάει σύννεφο », θεωρώντας ότι εάν δεν είχε ζητηθεί η παρέµβαση του ΔΝΤ η Ελλάδα « θα είχε πέσει στην άβυσσο ».


Να σημειωθεί ότι, δύμφωνα με τα Νέα, στο τελικόµοντάζ του ντοκιµαντέρ αφαιρέθηκαν οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ σχετικά µε τις τηλεφωνικές επαφές που είχε τον Δεκέµβριο του 2009 µε τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς όπως διευκρίνισαν άνθρωποι της παραγωγής ζητήθηκε από εκπροσώπους του ΔΝΤ να κοπούν ώστε να δοθεί έµφαση στη ζωή και το έργο του Στρος-Καν και όχι στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις, ο Ντοµινίκ Στρος-Καν τις θεωρεί φυσιολογικές. « Είναι αναπόφευκτο να µας κατηγορούν παρότι δεν φταίµε εµείς », τονίζει.
Produced by