10
ΜΑΡ

"Βλέπουν" αναδιάρθρωση για Ελλάδα


Τα πονταρίσματά τους ότι Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία θα προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των χρεών τους, αυξάνουν οι επενδυτές, ενώ όσον αφορά Ισπανία και Ιταλία, εκτιμούν ότι θα καταφέρουν να επιβιώσουν από την κρίση που μαστίζει την ευρωζώνη , αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Tο μέσο ετήσιο κόστος ασφαλίστρων, των ελληνικών, ιρλανδικών και πορτογαλικών ομολόγων 5ετούς διάρκειας ξεπέρασε το μέσο όρο των ισπανικών και ιταλικών, καταγράφοντας ρεκόρ με 496.000 δολάρια αυτή την εβδομάδα, έναντι $384.000 στις 2 Φεβρουαρίου $77.000 ένα χρόνο πριν.. Τα Swaps για την Ελλάδα δίνουν πιθανότητα 60 % για χρεοκοπία της Ελλάδας μέσα στην επόμενη πενταετία.

Η υποβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Moody's την περασμένη Δευτέρα, διεύρυνε το χάσμα ανάμεσα στις χώρε, εν΄ψ αυξήθηκε η φημολογία ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτύχει να συμφωνήσει σε μια συνολική λύση πακέτο, προκειμένου να σώσει ένα τέλος στην κρίση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα θα προκαλέσει απώλειες 50% στους επενδυτές και θα επεκτείνει τις λήξεις ομολόγων από πέντε έως 10 έτη σε μια προσπάθεια να μειώσει το χρέος της.

Όσον αφορά την Πορτογαλία, εκτιμούν ότι θα αναγκαστεί να ζητήσει την εξωτερική βοήθεια, ακολουθώντας τη μοίρα της Ελλάδας και της Ιρλανδίας.Produced by