10
ΜΑΡ

"Έρχονται συγχωνεύσεις στις τράπεζες"(upd)


Την πεποίθησή του ότι το 2011 θα είναι χρονιά συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιώργος Προβόπουλος , σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Οι τράπεζες είναι σε δύσκολη καμπή λόγω της δημοσιονομικής κρίσης, θα είναι μία χρονιά ανακατατάξεων συγχωνεύσεων και συνεργασιών», ανέφερε ο κ. Προβόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Να μην αναζητούμε τον "από μηχανής Θεό", για τη λύση των προβλημάτων μας, "η οποία πρέπει να γίνει εδώ και όχι στις Βρυξέλλες", ζήτησε ο Διοικητής της Τράπεζας της


"Αν δεν βρει λύσεις η Ευρώπη... χαθήκαμε", σημείωσε ο Κάρολος Παπούλιας , αναφερόμενος στις αποφάσεις που επίκεινται στις Βρυξέλλες, για να απαντήσει ο κ. Προβόπουλος ότι "η Ελλάδα έχει τα δικά της προβλήματα και τα δικά της προβλήματα, τα ελληνικά, μένει σε μας τους Έλληνες να τα λύσουμε".

Πρόσθεσε ότι δεν είναι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων και, απαντώντας σε σχόλιο του κ. Παπούλια ότι η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρώπης, επέμεινε λέγοντας: "Εμείς οι Έλληνες πολλές φορές αναζητούμε τον από μηχανής Θεό, ο οποίος θα υποκαταστήσει τις δικές μας προσπάθειες. Η δουλειά πρέπει να γίνει εδώ, στην Ελλάδα και επικουρικά βεβαίως μπορεί να έρθει και η βοήθεια στο πλαίσιο της αναζήτησης μιας πρόσφορης λύσης που θα αφορά το μέλλον της Ευρώπης. Τα προβλήματα είναι δικά μας και θα τα λύσουμε εδώ, όχι στις Βρυξέλλες".

Σε ερώτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας σχετικώς με το μέλλον των ελληνικών τραπεζών, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σημείωσε ότι οι τράπεζες βρίσκονται σε "εξαιρετικά κρίσιμη καμπή εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης" και προέβλεψε ότι εντός του έτους θα πραγματοποιηθούν συγχωνεύσεις και συνεργασίες στον τραπεζικό τομέα.

"Γιατί παλινωδούν;" ρώτησε ο κ. Παπούλιας, για να απαντήσει ο κ. Προβόπουλος: "Αυτό είναι και δική μου κριτική, αλλά πιστεύω ότι δεν θα καθυστερήσουν για πολύ. Οι εξελίξεις είναι τέτοιες που θα τις οδηγήσουν προς συνεργασίες".
Produced by