10
ΜΑΡ

Τα "ναι" της Μέρκελ


Έτοιμη να συμφωνήσει στη διεύρυνση του EFSF είναι η Γερμανία, εάν κι άλλα μέλη κράτη με χαμηλότερη αξιολόγηση συνεισφέρουν, σύμφωνα με τα όσα είπε η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση στη γερμανική βουλή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές, η Μέρκελ θέτει ως όρους ένα μείγμα επιπλέον εγγυήσεων και κεφαλαίων. 

Η κα Μέρκελ εμφανίστηκε πρόθυμη να μειώσει το «βάρος» των χρεών της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, εφόσον υπάρξουν εγγυήσεις από τις δυο χώρες. Ως παραδείγματα, έφερε περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις για την Ελλάδα και από πλευράς Ιρλανδίας στήριξη για την πρόταση υπέρ κοινής φορολόγησης στην ευρωζώνη .


Υπέρ της επιμήκυνσης αποπληρωμής του ελληνικού χρέους τάχθηκε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Bild.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η κα Μέρκελ θέλει να δοθεί περισσότερος χρόνος από την τριετία στην Ελλάδα για να επιλύσει τα προβλήματα της.  «Τρία χρόνια δεν αρκούν για να διορθώσει η Ελλάδα τα δημοσιονομικά της», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Με το να επιμένει κανείς να αποκαταστήσει η Ελλάδα την δημοσιονομική της ισορροπία εντός τριετίας, το μόνο που θα καταφέρει είναι να δημιουργήσει νέα προβλήματα», δήλωσε.


Επιπλέονν, η κα Μέρκελ απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Υπογράμμισε ότι η οποία βοήθεια σε επίπεδο ευρωζώνης για τα υπερχρεωμένα κράτη θα πρέπει να αποφασιστεί ομόφωνα, επιφυλασσόμενη του δικαιώματος της Γερμανίας να ασκήσει βέτο
Produced by