11
ΜΑΡ

Επιμένει το Bloomberg για αναδιάρθρωση


Επανέρχεται το Bloomberg με νέο δημοσίευμα που αφορά την Ελλάδα, σε μία χρονική συγκυρία που μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς σήμερα πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες η προπαρασκευαστική κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., όπου αναμένεται μια πρώτη συμφωνία των ηγετών για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας.

Μετά, λοιπόν, από το χθεσινό δημοσίευμα, το οποίο ανέφερε ότι οι επενδυτές θεωρούν αυξημένες της πιθανότητες αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ή ακόμη και χρεοκοπίας της Ελλάδας, σήμερα το δημοσίευμα αναφέρει πως οι traders ποντάρουν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πληρώσει τα χρέη της, τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι ηγέτες επεξεργάζονται το δεύτερο σχέδιο αντιμετώπισης της χρηματοοικονομικής κρίσης που μαστίζει την ευρωζώνη .

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, αυτή την εβδομάδα τo spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου αυξήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ, παρά το γεγονός ότι ένα χρόνο πριν, η Ελλάδα έλαβε το πακέτο στήριξης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Οι αποδόσεις των 2ετών ομολόγων ξεπέρασαν αυτές των ομολόγων 10ετούς διάρκειας, καταδεικνύοντας ότι μια αναδιάρθρωση μπορεί να έρθει πριν λήξη το τριετές πρόγραμμα..

"Το βάρος πέφτει στους αξιωματούχους της ΕΕ, ώστε να πείσουν τις αγορές ότι μια αναδιάρθρωση δεν είναι αναπόφευκτη", σχολιάζει ο Robin Marshall, διευθυντής της Smith & Williamson Investment Management.

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αποτελεί «μια πιθανότητα» και οι επενδυτές μπορούν να ανακτήσουν τα 30 % - 50 % της συνολικής αξίας αν συμβεί αυτό, εκτίμησε ο Moritz Kraemer, διευθύνων σύμβουλος της Standard & Poors, στις 8 Μαρτίου. Σύμφωνα με το CMA, τα cds υποδηλώνουν πιθανότητα 58 % για χρεοκοπία της χώρας εντός της επόμενης πενταετίας, υπογραμμίζει το Bloomberg.
Produced by