15
ΜΑΡ

ΥΠΠΟΤ: Τουριστικές κρατήσεις και από το διαδίκτυο


Την υλοποίηση διαδικτυακού τόπου για κρατήσεις τουριστικών πακέτων στην ελληνική επικράτεια, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, ότι αυτή η πρωτοβουλία δεν έχει σχέση με την πρόταση του ΣΕΤΕ για συνεργασία σε επίπεδο μάρκετινγκ και προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Για την υλοποίηση του δικτυακού τόπου, όπως τόνισε ο υπουργός θα συσταθεί ένας φορέας, όπου και θα αναλάβει τη διαχείριση του. Ο νέος δικτυακός τόπος θα έχει πολλές ομοιότητες με το Visitgreece, ωστόσο η διαφορά θα εντοπίζεται μεταξύ άλλων στη δυνατότητα του διαδικτυακού επισκέπτη να πραγματοποιεί κρατήσεις σε ξενοδοχεία, αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια κλπ, κάτι που δεν γίνεται από την πλατφόρμα του Visitgreece.

Μάλιστα τα έσοδα του νέου φορέα, που θα έχει καταστατικό για την εμπορική του χρήση, θα δίδονται για τη διαφημιστική προβολή της Ελλάδας, σε μια περίοδο που τα κονδύλια για διαφήμιση είναι ελάχιστα. Στο σημείο αυτό ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε ότι με την υλοποίηση του εν λόγω δικτυακού τόπου "δεν κάνουμε προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με το ΣΕΤΕ", ούτε αυτός θα εξυπηρετήσει μόνο τα μέλη του συνδέσμου. Αντίθετα θα διασφαλιστεί η δυνατότητα να εισέλθει οποιοσδήποτε στην εν λόγω διαδικτυακή πλατφόρμα.

Παραμένοντας στον "αέρα" του διαδικτύου ο Παύλος Γερουλάνος έχοντας επιστρέψει από τις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού στάθηκε μεταξύ άλλων στην πρωτοβουλία να καλέσει εκπροσώπους των δικτυακών τόπων για κρατήσεις τουριστικών πακέτων, Expedia & Trip advisor, να πραγματοποιήσουν σεμινάρια σε ξενοδοχειακούς επιχειρηματίες.

Την ίδια στιγμή το αμέσως προσεχές διάστημα, νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της Bουλής. Συγκεκριμένα, η μια αφορά την απλοποίηση των επενδυτικών πρωτοβουλιών και η άλλη τις τουριστικές κατοικίες. Στο σκέλος των επενδύσεων, ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι έμφαση δίδεται στην απλοποίηση των διαδικασιών για έναρξη τουριστικών εταριών, ενώ για την τουριστική κατοικία θα αναλύονται όλες οι λεπτομέρειες για επενδύσεις στο συγκεκριμένο πεδίο της τουριστικής δραστηριότητας.

Produced by