21
ΜΑΡ

"Γκάζια" Κουσελά για εντατικότερους ελέγχους στις εφορίες


Συνάντηση με τους διευθυντές των τριάντα μεγαλύτερων εφοριών της χώρας είχε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς. 

Κατά τη διάρκεια της, έδωσε σαφείας οδηγίες για εντατικοποίηση των ελέγχων σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα τους επόμενους μήνες.

Οι κατευθύνσεις που δόθηκαν στους διευθυντών των εφοριών είναι οι ακόλουθοι:

1) Να προχωρήσουν σε περισσότερους τακτικούς ελέγχους ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που δεν υπήχθησαν στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

2) Να εντατικοποιήσουν τους προσωρινούς ελέγχους στην αγορά σχετικά με τη μη απόδοση του ΦΠΑ και την μη έκδοση αποδείξεων.

3) Να ενισχύσουν τις προσπάθειες τους για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο και να δώσουν το κύριο βάρος ιδίως στα ληξιπρόθεσμα χρέη που δεν έχουν επισφάλειες.

Ειδικότερα σύμφωνα με αρμόδιες πηγές στη συνάντηση τέθηκαν μηνιαίοι στόχοι αύξηση των εσόδων ξεχωριστά για κάθε μία από τις 30 ΔΟΥ, όπου θα παρακολουθούνται από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και ανάλογα με την επίτευξή τους θα κρίνεται η αποδοτικότητα των προϊσταμένων των εφοριών και των ελεγκτών.

Produced by