23
ΜΑΡ

Στα ‘‘δίχτυα’’ του ΣΔΟΕ αποθήκη με ‘‘μαϊμού’’ προϊόντα


Πέντε αποθήκες γεμάτες από ρούχα και ρολόγια ‘‘μαϊμού’’ που κυκλοφορούν ελεύθερα στην αγορά εντόπισαν την Δευτέρα, 21 και την Τρίτη 22 Μαρτίου, υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σε συνεργασία με αστυνομικούς που υπηρετούν στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.

Τα αντικείμενα κατασχέθηκαν, με την επιφύλαξη και των διατάξεων περί λαθρεμπορίας, ενώ αναζητούνται οι κινεζικής καταγωγής ιδιοκτήτες, προκειμένου να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέως με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ακόμα, κατασχέθηκαν μία ταμειακή μηχανή, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας μηχανισμός με τον οποίο αποτυπωνόταν στα ενδύματα το σήμα γνωστού οίκου.

Επίσης, η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών του ΣΔΟΕ , εντόπισε σε ισόγειο κατάστημα στην περιοχή Εξαρχείων, παράνομα αντίγραφα λογισμικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, που βρέθηκαν αποθηκευμένα εντός 9.060 υλικών φορέων (C.D., D.V.D. και σκληροί δίσκοι ). Το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο ανέρχεται τουλάχιστον στο ποσό των 9.060.000 ευρώ.

Η υπηρεσία κατέσχεσε το παράνομο υλικό, καθώς και δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές που χρησιμοποιούνταν για την αναπαραγωγή τους, ενώ οι υπεύθυνοι στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ποινικής δίωξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.


Produced by