24
ΜΑΡ

ΟΣΕ: Υπεγράφη η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας


Τις αποδοχές που ελάμβαναν την 1η Ιανουαρίου του φετινού έτους διατηρούν ως μισθολογική βάση οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, σύμφωνα με τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπεγράφη χθες από τις διοικήσεις των εταιρειών του ομίλου και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΣΕ.

Αυτό σημαίνει, ότι στην περίπτωση που οι νέες αποδοχές -όπως αυτές θα διαμορφωθούν από τον βασικό μισθό και τα προβλεπόμενα επιδόματα (εξαιρουμένου του επιδόματος θέσης) - υπολείπονται των αποδοχών που ελάμβαναν την 1η Ιανουαρίου, θα παίρνουν τη διαφορά αυτή ως επιπλέον ποσό.

Σε περίπτωση που οι νέες αποδοχές του είναι υψηλότερες τότε προβλέπεται αρνητική προσωπική διαφορά. Η προσωπική διαφορά θα υπολογίζεται στο 90% των αποδοχών. Παράλληλα, διατηρούνται ως αυτοτελή επιδόματα το ανθυγιεινό και της επικίνδυνης εργασίας.

Σημειώνεται, ότι ένα από τα σημεία τριβής στις διαπραγματεύσεις με τις διοικήσεις ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν η μείωση του εφάπαξ για κάθε σιδηροδρομικό που θα συνταξιοδοτηθεί.

Σε ότι αφορά το νέο μισθολόγιο, η πρόταση των διοικήσεων προβλέπει μισθολόγιο τεσσάρων βαθμίδων, ανάλογα με την εκπαίδευση του υπαλλήλου και 20 μισθολογικά κλιμάκια για προϋπηρεσία από 0 έως 39 έτη. Επίσης, προβλέπει τη διατήρηση των επιδομάτων γάμου, τέκνων, μεταπτυχιακού και διδακτορικού. Το επίδομα θέσης διοίκησης θα χορηγείται κατά περίπτωση (με απόφαση της διοίκησης) και θα κυμαίνεται από 3% έως και 25%.


Produced by