24
ΜΑΡ

Γ.Παπανδρέου: "Ώρα για λύσεις"


 Η νέα πρόκληση που έχουν μπροστά τους οι ηγέτες είναι να στείλουν ισχυρό μηνυμα στις αγορές ότι στηρίζουν το ευρώ και όλα τα κράτη της ΕΕ, τόνισε ο  πρωθυπουργός προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.


«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις για να καταστήσουμε βιώσιμη την οικονομία και σήμερα μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και εμπιστοσύνη. Οι προσπάθειες της Ελλάδας αναγνωρίστηκαν τόσο στο Eurogroup όσο και στη Σύνοδο της 11ης Μαρτίου».

«Είναι η ώρα να προετοιμαστούν οι πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες και λύσεις ώστε να ανοίξει ο δρόμος για δημοκρατικές εξελίξεις στη Λιβύη»,  υπογράμμισε και προσέθεσε πως  η Ελλάδα υποστηρίζει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει "άμεση κατάπαυση του πυρός" ώστε να τερματιστεί η βία κατά του λαού της Λιβύης.

Νωρίτερα ο κος Παπανδρέου είχε συναντήσεις, λίγο μετά την άφιξη του στην Σύνοδο Κορυφής, με τον πρώην πρόεδρο της Κομισιόν , και με τον ομόλογο του της ΠΓΔΜ Νικολά Γκρούεφσκι.
Produced by