29
ΜΑΡ

Σάλος απο τις προβλέψεις Παπαδόπουλου


Σάλο έχουν προκαλέσει σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο οι προβλέψεις που κατάθεσε για την πορεία της οικονομίας με συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος.

Κάνοντας λόγο για επερχόμενη καταστροφή, αδιέξοδο και πορεία αργού θανάτου της ελληνικής οικονομίας ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε: «Το ερώτημα προς το λαό δεν είναι αν θα χρεοκοπήσουμε ή όχι, το θέμα είναι αν θα καταρρεύσει η χώρα ή όχι» δήλωσε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό το πραγματικό δημόσιο έλλειμμα βρίσκεται άνω του 13% του ΑΕΠ και πως δεν γίνονται πραγματικές μεταρρυθμίσεις, αλλά απλές διευθετήσεις.

Ο πρώην υπουργός μίλησε για πορεία αργού θανάτου της ελληνικής οικονομίας και τόνισε πως το ερώτημα προς το λαό δεν είναι εάν θα χρεοκοπήσουμε ή όχι, αλλά εάν θα καταρρεύσει η χώρα ή όχι. Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε ριζικές μεταρρυθμίσεις, πραγματικές αποκρατικοποιήσεις και δημοψηφισματικού χαρακτήρα εκλογές για να αναλάβει ο λαός τις ευθύνες του. Ειδικότερα, υπογράμμισε: «Το έλλειμμα του 2010 αρχικώς η κυβέρνηση έλεγε ότι θα το μειώσει στο 8,1% μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος το 2009 πήγανε στο 9,4%.

Τελικά εκτιμάται στο 10,2%, και αν το γρατζουνίσει κανείς θα πάει στο 11%. Αν προστεθούν και οφειλές του κράτους στον ιδιωτικό τομέα είμαστε πάνω από 13%. Τι κάναμε αυτή τη χρονιά; Αυτό δείχνει ένα κράτος που παράγει ελλείμματα και δεν μπορεί να κλείσει τις χαίνουσες πληγές».
Produced by