05
ΑΠΡ

"Όχι" Στρος Καν στην αναδιάρθρωση


 "Υποστηρίζουμε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσει η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση του χρέους της" δήλωσε στα ΜΜΕ στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Σπίγκελ», που έκανε λόγο για δήθεν προτροπή του Ταμείου προς τη χώρα μας, να αναδιαρθρώσει το χρέος προς τους πιστωτές της.

Ο Στρος Καν τόνισε ότι είναι αναγκαία μία πανευρωπαϊκή αλληλεγγύη για να βγει η Ευρώπη από την κρίση χρέους των ασθενέστερων οικονομιών της ευρωζώνης, ενώ αναφερόμενος στη χώρα μας είπε ότι μια πιθανή αναδιάρθρωση δεν θα βοηθούσε την ανταγωνιστικότητα, που κατά τη γνώμη του είναι η ρίζα του ελληνικού προβλήματος. Παράλληλα, τόνισε ότι το δάνειο προς την Ελλάδα δόθηκε για να μπορέσει να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στο δρόμο της ανάπτυξης.

«Δεν υπάρχουν οριζόντια μέτρα, όπως αυτά του 2010. Έχουμε, βέβαια, ένα ενιαίο μισθολόγιο. Στο ενιαίο μισθολόγιο θα αρθούν οι αδικίες που υπάρχουν στο σημερινό μισθολόγιο των δημοσιών υπαλλήλων. Αν θα γίνει άμεσα, ή σε μια μεταβατική περίοδο, θα τα δούμε, αλλά είναι προφανές ότι αυτές οι αδικίες θα αρθούν» υπογράμμισε χθες ο υπουργός των Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Στο μεταξύ, στην Αθήνα βρίσκεται το τριμελές κλιμάκιο της τρόικας, για τους καθιερωμένους ελέγχους. Κατά την παραμονή του κλιμακίου στην Αθήνα θα οριστικοποιηθούν τόσο τα επιπλέον μέτρα για φέτος όσο κι εκείνα για την περίοδο 2012-2015, ύψους άνω των 23 δισ. ευρώ. Παράλληλα, η τρόικα θα πρέπει να δώσει το «πράσινο φως» και στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έως το 2015.

Produced by