05
ΑΠΡ

Αύξηση 22% στην αγορά αυτοκινήτου τον Μάρτιο


Ευεργετική είναι για την αγορά η απόσυρση των οχημάτων που ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από την ημερομηνία έναρξης της απόσυρσης και μετά επιτρέπεται η παράδοση των παλαιών οχημάτων στα επίσημα σημεία ανακύκλωσης (www.edoe.gr), προκειμένου οι καταναλωτές να ωφεληθούν από την απαλλαγή του Τέλους Ταξινόμησης κατά την αγορά καινούργιων αυτοκινήτων.

Στο διάστημα από την έναρξη της απόσυρσης ως την περασμένη Παρασκευή 1/4 διεγράφησαν 10.885 παλαιά αυτοκίνητα, καταγράφοντας διπλάσιο ρυθμό από το συνήθη.

Η αύξηση των ταξινομήσεων του Μαρτίου κατά +22,1%, έναντι του Φεβρουαρίου (6.989 ταξινομήσεις) οφείλεται αποκλειστικά στην εφαρμογή του μέτρου.

Από αυτά, μόλις 1.299 αξιοποιήθηκαν για την ταξινόμηση καινούργιων αυτοκινήτων το περασμένο Μάρτιο, μήνα κατά τον οποίο οι συνολικές ταξινομήσεις ανήλθαν σε 8.531.

Παράλληλα, με νόμο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, διευρύνθηκε το πεδίο εφαρμογής της απόσυρσης, προσφέροντας εξίσου σημαντικά κίνητρα στους αγρότες και στους επαγγελματίες για να αποσύρουν τα παλιά οχήματά τους, καθώς προβλέπεται μείωση του Τέλους Ταξινόμησης από 40% έως 60% στην αγορά των καινούργιων φορτηγών μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους και κυβισμού ως 3.500 κυβικά εκατοστά.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές ελαφρών φορτηγών pick-up & van, προκειμένου να επωφεληθούν από τα κίνητρα της κρατικής απόσυρσης, μπορούν πλέον να αποσύρουν το παλαιό ελαφρύ φορτηγό (ή και επιβατικό) τους, με ημερομηνία 1ης αδείας κυκλοφορίας ως και 31/12/1998.
Produced by