14
ΑΠΡ

"Σφίγγει τον κλοιό" στο υπ. Εργασίας η τρόικα


Κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της τρόικας επισκέφθηκε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης όπου συναντήθηκε με την Γ.Γ Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αθηνά Δρέττα και διευθυντές υπηρεσιών του Υπουργείου.

Τα στελέχη της τρόικας έκαναν αποδεκτές τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις για εξοικονόμηση των 7,5 δισ. ευρώ έως το 2015. Ωστόσο ζήτησαν να τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα στην εκπλήρωση των στόχων που έχουν τεθεί, ενώ εξετάσθηκε σημείο προς σημείο η εξοικονόμηση που μπορεί να προέλθει από αύξηση των εσόδων και περιστολή δαπανών.

Το Υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι μπορεί να συγκεντρώσει περισσότερα από 1,4 δισ. από τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, καθώς κατά το προηγούμενο έτος έχουν εξοικονομηθεί περί τα 850 εκατομμύρια, ενώ οι δαπάνες για την υγεία έχουν μειωθεί κατά 1,07 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2009 και αναμένεται η εξοικονόμηση 100 έως 200 εκατ. ευρώ από τον εντοπισμό διπλών και τριπλών συντάξεων και «μαϊμού» επιδομάτων.

Το Υπουργείο Εργασίας προσδοκά επίσης μεγάλα οφέλη από την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας που σήμερα φθάνει το 25% από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας και του εργόσημου και από τις ρυθμίσεις των ασφαλιστικών εισφορών

Produced by