21
ΑΠΡ

Από το Λονδίνο το e-mail περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους


Σε θυγατρική μεγάλου Διεθνούς Τραπεζικού Ομίλου που εδρεύει στο Λονδίνο εντοπίσθηκε από τις έρευνες ο συντάκτης του ψευδούς ηλεκτρονικού μηνύματος για τη δήθεν αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας.

Ο συντάκτης εντοπίσθηκε μετά από συντονισμένες έρευνες και ψηφιακή διερεύνηση που έκανε η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος η οποία σχημάτισε δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών μέσω διαδικτύου. Αμέσως η Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζήτησε συνδρομή μέσω της ΕUROPOL με τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα διακινήθηκε στις 20-04-2011 και αμέσως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου να διατάξει την άμεση ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης.

Ταυτόχρονα, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας Προκαταρκτικής Έρευνας.

Το εν λόγω ηλεκτρονικό μήνυμα είχε αποσταλεί σε μεγάλο αριθμό χρηστών του διαδικτύου και ειδικότερα σε παράγοντες της Χρηματιστηριακής μας Αγοράς.

Η Προκαταρκτική Έρευνα συνεχίζεται στον ελληνικό και διεθνή χώρο.


Η Citigroup "θα συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές" για το email

Συνεχίστηκαν οι φήμες σχετικά με το ότι ο αμερικανικός τραπεζικός όμιλος Citigroup είναι "ύποπτος" για την αποστολή ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Τετάρτη που αναφερόταν σε "πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσα στο Σαββατοκύριακο του Πάσχα", κάτι που φυσικά επηρέασε -αρνητικά- τις χρηματαγορές.

Πάντως η Citigroup στο Λονδίνο εξέδωσε μια ανακοίνωση η οποία περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου έχει στη διάθεσή του και αναφέρει ότι ο τραπεζικός και επενδυτικός όμιλος "δεν πιστεύει ότι παραβίασε τον νόμο".

"Θα συνεργαστούμε με τις ελληνικές αρχές και δεν πιστεύουμε ότι παραβιάσαμε τον νόμο, είτε ως Citi, είτε στο επίπεδο κάποιου από τους εργαζομένους μας", αναφέρεται επί λέξει στην ανωτέρω ανακοίνωση του Citigroup του Λονδίνου.
Produced by