03
ΜΑΙ

"Τεράστιο λάθος η αναδιάρθρωση, λύση η επιμήκυνση"


«Ένα τεράστιο λάθος για τη χώρα θα ήταν η αναδιάρθρωση , το κούρεμα του χρέους και δεν θα είχαμε και το όφελος. Θα μέναμε εκτός αγορών για 10-15 χρόνια», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη του που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στην τηλεόραση της ΝΕΤ.

Επαναλαμβάνοντας τις χθεσινές δηλώσεις του στη γαλλική Liberation πρόκρινε ως καλύτερη λύση για την επιστροφή της Ελλάδας σε τροχιά ανάπτυξης μια νέα επιμήκυνση του δανείου των 110 δις, με μειώσεις των επιτοκίων, από την τρόικα.

Όσον αφορά την ανησυχία που επικρατεί σχετικά με την ασφάλεια των καταθέσεων, ο υπουργός έσπευσε να διαβεβαιώσει πως οι καταθέσεις των ιδιωτών δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

Ο υπουργός χαρακτήρισε μύθευμα το δημοσίευμα εφημερίδας για ακύρωση της επένδυσης του Κατάρ στο Ελληνικό, ενώ απέκλεισε μείωση του φόρου στη βενζίνη.

Στο πιο προσωπικό ερώτημα για το αν σκοπεύει να παραιτηθεί, ο υπουργός απάντησε πως είναι «ζήτημα προσωπικής ηθικής και ευθύνης», να τελειώσει τη δουλειά που έχει αναλάβει.

Πηγή: Ert.gr

Produced by