15
ΝΟΕ

Επικρίνει τη Γερμανία ο Παπανδρέου


O πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επέκρινε έντονα την Γερμανία αναφέροντας ότι η ανυποχώρητη στάση της για το χρέος θέτει σε κίνδυνο χρεοκοπίας χώρες της ευρωζώνης.


"Αυτό θα δημιουργήσει ανοδικό σπιράλ επιτοκίων για χώρες που φαίνονται να βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία", είπε ο Παπανδρέου σε συνέδριο του Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD) στο Παρίσι.


"Αυτό θα μπορούσε να τσακίσει (χώρες) ... θα μπορούσε να σπρώξει οικονομίες στη χρεοκοπία", είπε.

"Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει μια αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία και να σπάσει πλάτες ", σημείωσε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός,

Πρόκειται για την δεύτερη ετήσια Συνεδρίαση για το Συμβούλιο της Διεθνούς. Η προηγούμενη έγινε τον Ιούνιο στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στην Νέα Υόρκη.


Στο Παρίσι, η συνεδρίαση πραγματοποιείται στο κτίριο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ( ΟΟΣΑ).

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έχει προσκαλέσει τον Ελληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σε γεύμα εργασίας, στην Προεδρία στις 14:15 ώρα Ελλάδας.

Αργότερα στις 6 το απόγευμα ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος ηγείται και πάλι του νέου κυβερνητικού σχήματος, που ανακοινώθηκε αργά χθες το βράδυ.Produced by