15
ΝΟΕ

Παπαρήγα: «Πρόφαση για νέα βαρύτατα μέτρα η αναθεώρηση του ελλείμματος»


Την άποψη ότι η αναθεώρηση του ελλείμματος είναι συνέπεια της αλλαγής του λογιστικού προτύπου της ΕΕ και είναι μια κίνηση-πρόφαση με σκοπό να δικαιολογηθούν τα νέα βαρύτατα αντιλαϊκά μέτρα, εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με σημερινή δήλωσή της.

Η κ. Παπαρήγα προέβλεψε ότι τα νέα μέτρα θα έχουν μεγάλες συνέπειες για τους εργαζόμενους και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Ιδιαίτερα για τον ιδιωτικό τομέα η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα γιατί «ούτως ή άλλως κάνουν ό,τι θέλουν» οι επιχειρηματίες.

Η κυβέρνηση, είπε η κ. Παπαρήγα, έχει επικεντρώσει την προσοχή της στο χρέος και στα ελλείμματα, τα οποία όμως, πρόσθεσε, δημιουργήθηκαν την περίοδο που είχαμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και τώρα με την κρίση αυτά αυξάνονται, άρα, σημείωσε, οι εργαζόμενοι πρέπει με τη σειρά τους να εστιάσουν την προσοχή τους σε αυτό που η κυβέρνηση αποκαλεί διαρθρωτικά μέτρα. Αν όμως, τόνισε, δεν αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης, η ζωή των εργαζομένων θα αλλάξει προς το χειρότερο για πολλά χρόνια.

Η κ. Παπαρήγα είπε ακόμη ότι οι δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος Καν ότι η επικράτηση του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές σημαίνει αποδοχή του ΔΝΤ, πρέπει να κάνουν όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ να το σκεφθούν και πρόσθεσε ότι ο λαός πρέπει να δώσει την απάντησή του τους επόμενους μήνες και στη ΝΔ που, όπως είπε, της αρέσει ο διάλογος για συναίνεση.


Produced by