16
ΝΟΕ

ΝΔ: «Κίνηση εντυπωσιασμού» η συναίνεση του κ.Παπανδρέου


Ως «κίνηση εντυπωσιασμού» χαρακτηρίζει η ΝΔ το ζήτημα της συναίνεσης που έθεσε ο πρωθυπουργός μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής. Το μήνυμα αυτό έδωσε η Ρηγίλλης με δηλώσεις του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος ΒΗΜΑ 99,5.

Ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος χαρακτήρισε την πρόταση του πρωθυπουργού «κίνηση εντυπωσιασμού» και δήλωσε πως το κλειδί της συναίνεσης κρατά η κυβέρνηση. Παράλληλα, ο κ. Χαρακόπουλος συνέδεσε το ζήτημα της συναίνεσης με το θέμα των εξεταστικών επιτροπών. Μιλώντας στο Mega , σημείωσε για την υπό συζήτηση εξεταστική για την Οικονομία πως τέτοιου είδους συζητήσεις για την κατάσταση της οικονομίας, μόνο επιχειρήματα στην Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ μπορεί να δίνει.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος δήλωσε ακόμη ότι η ΝΔ μπορεί να συμβάλλει προτείνοντας μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης και της αγοράς, όχι όμως για παράδειγμα σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Σε αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε βουλευτής της ΝΔ Θ.Γιαννόπουλος, μιλώντας το πρωί στον ΒΗΜΑ 99,5. Ειδικότερα, ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε «αφου δεν υπάρχει κυβέρνηση συνεργασίας, πρέπει να υπάρξει συναίνεση με την κυβέρνηση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, ας βοηθήσουμε να μην καούν και τα κάστανα και τα χέρια», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ακόμη, σημείωσε ότι, όπως φάνηκε και από το μήνυμα των εκλογών, ο κόσμος ζητά λύσεις και αυτές δεν μπορούν να δοθούν όταν «ο ένας τραβάει το σχοινί από τη μία μεριά και ο άλλος από την άλλη». «Λίγο συγκινεί τον κόσμο το πόσες περιφέρειες κέρδισαν το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ.

Ο κόσμος έχει προβλήματα με τους μισθούς, τις συντάξεις , τις προνοιακές μονάδες, έχει την αγωνία τού αύριο» τόνισε. Ειδικά για το χώρο της Υγείας, ο πρώην υφυπουργός δήλωσε ότι πολλές από τις προτάσεις του δεν υιοθετήθηκαν από τους πολιτικούς του προϊσταμένους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «υπήρχε μία ατολμία εκ μέρους τους την οποία τη σέβομαι».

Υπογράμμισε, όμως, ότι η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να πάρει τολμηρά μέτρα -όπως οι συγχωνεύσεις ή οι καταργήσεις νοσοκομείων- για να κλείσει η «μαύρη τρύπα» στην Υγεία. Διαφορετικά, τα μέτρα αυτά θα τα επιβάλλει η τρόικα, προέβλεψε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννόπουλος είπε ότι υπάρχουν νοσοκομεία που δεν προσφέρουν και αυτά θα πρέπει είτε να καταργηθούν είτε να συγχωνευτούν. «Το κόστος λειτουργίας τους είναι τεράστιο» υποστήριξε. Ως παραδείγματα ανέφερε πως περιοχές όπως η Ηλεία και η Αργολίδα, αλλά και η βόρεια Ελλάδα διαθέτουν περισσότερα νοσοκομεία απ' όσα είναι απαραίτητα, την ώρα που «το Αττικό Νοσοκομείο, το καλύτερο που διαθέτουμε, υπολειτουργεί».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο όσοι αντιδράσουν σε αυτά τα μέτρα «θα είναι άσχετοι» ή «έχουν καλοβολευτεί και θέλουν να διατηρηθούν αυτές οι δομές».


Produced by