24
ΝΟΕ

Γ. Παπανδρέου: Χρονιά δραστικών αλλαγών το 2011


Έχουμε μπροστά μας μια καθαρή τριετία για να συνεχίσουμε τον τιτάνιο αγώνα για την σωτηρία και την αλλαγή της Ελλάδας, επισήμανε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους νεοεκλεγμένους περιφερειάρχες και δημάρχους σε διημερίδα για τον Καλλικράτη.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων, για να δημιουργηθεί βιώσιμη, δίκαιη και ισχυρή Ελλάδα. Το επόμενο έτος θα είναι χρονιά δραστικών αλλαγών, τόνισε ο πρωθυπουργός και προανήγγειλε ριζικές τομές στη δημόσια διοίκηση και αλλαγές στο κράτος. Πρέπει να ξεπεράσουμε τη νοοτροπία, τη μίζερη αντίληψη «αυτό δεν γίνεται στην Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός ζήτησε τη συνεργασία των νέων περιφερειαρχών και δημάρχων, επισημαίνοντας ότι με τον Καλλικράτη αλλάζει ο ρόλος της αυτοδιοίκησης και τους κάλεσε να προστατεύσουν τους πιο αδύναμους.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για μια νέα αρχή τόσο για την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και για το πολιτικό σύστημα, με βάση τις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και έθεσε ως εθνικό στόχο την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.

Produced by