24
ΝΟΕ

«Εγκαταλείπει» τη Ν.Δ. ο Γιώργος Κοντογιάννης


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο χώρο της Κεντροδεξιάς, καθώς λίγες ώρες μετά τη διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη από την Κ.Ο. της Ν.Δ., εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας έθεσε τον εαυτό του και ο βουλευτής Ηλείας του κόμματος, Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο κ. Κοντογιάννης, ο οποίος συγκαταλεγόταν από τη Ρηγίλλης στους «ύποπτους» για προσχώρηση στη Δημοκρατική Συμμαχία βουλευτές, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή έλαβε σαφείς αποστάσεις από πρακτικές της ηγεσίας της Ν.Δ., την οποία κατηγόρησε ότι σε δύσκολες ώρες για τη χώρα αρνείται να συμφωνήσει με την κυβέρνηση στα αυτονόητα, βάζοντας μπροστά το μικροκομματικό συμφέρον. «Η σιωπή σημαίνει συνενοχή», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, ανακοινώνοντας ότι επιλέγει το δρόμο της ανεξαρτητοποίησης. Παρέδωσε, μάλιστα, και επιστολή ανεξαρτητοποίησής του στον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο.

Άμεση ήταν η αντίδραση κύκλων της Ρηγίλλης, οι οποίοι σχολιάζοντας την κίνηση του βουλευτή Ηλείας, έκαναν λόγο «νέα αποστασία» και ζήτησαν τόσο από τον κ. Κοντογιάννη όσο και από τον κ. Αυγενάκη να «επιστρέψουν» στη Ν.Δ. τις έδρες τους. Η Ρηγίλλης εκτιμά ότι οι δύο βουλευτές βρίσκονται πολύ κοντά στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη και καταγγέλλει ως πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτο να «μεταφέρουν» τις έδρες τους στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Η ηγεσία της Ν.Δ. τονίζει πως πρέπει να προστατευθεί η συνοχή του κόμματος και ξεκαθαρίζει ότι δεν θα επιτραπεί η επιστροφή σε καταστάσεις εσωστρέφειας και αποπροσανατολισμού. Η Ρηγίλλης «βλέπει» στο βάθος σχέδιο της Ντόρας Μπακογιάννη να σχηματίσει Κοινοβουλευτική Ομάδα στην παρούσα Βουλή και γι’ αυτό στη μεθαυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να στείλει τελεσίγραφο στους «γαλάζιους» βουλευτές που φλερτάρουν με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, διαμηνύοντας ότι όσοι δεν συμμορφωθούν με αυτό θα διαγράφονται.
Από την πλευρά της, πάντως, η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχει σχολιάσει τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Ν.Δ. και τηρεί στάση αναμονής, για να δει ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις του κ. Σαμαρά, ωστόσο έχει ήδη δηλώσει ότι αν προσχωρήσουν στο κόμμα της αρκετοί βουλευτές της Ν.Δ. θα σχηματίσει Κοινοβουλευτική Ομάδα (απαιτούνται 10 βουλευτές).


Απάντηση της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Ν.Δ.


Για «αδιέξοδα κομμάτων και άγονες αντιπαραθέσεις, που δεν αφορούν τους πολίτες, που αγωνιούν για το μέλλον και δεν συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της κρίσης», κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοκρατική Συμμαχία, απαντώντας στις αιχμές που αφήνουν στελέχη της Ν.Δ. για το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη και στα όσα λέγονται από τη Ρηγίλλης περί «νέας αποστασίας».


Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «το ίδιο συμβαίνει με τις κορώνες και τις θεωρίες συνωμοσίας κάποιων, που αρνούνται να αποδεχθούν ότι γεννήθηκε από χιλιάδες ανθρώπους ένας καινούργιος πολιτικός χώρος, με ξεκάθαρες θέσεις, όπως η μείωση των φόρων, ο περιορισμός του πελατειακού και κομματικού κράτους, η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του συνδικαλισμού, η ανανέωση του πολιτικού δυναμικού».


«Απευθυνόμαστε στη σιωπηρή, αγανακτισμένη πλειοψηφία των Ελλήνων, που λαχταρούν να νιώσουν ξανά υπερήφανοι για την Ελλάδα και θέλουν να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Όσοι επενδύουν ανεύθυνα στον κομματικό φανατισμό, αντί να συμβάλλουν στην εθνική συνεννόηση για να αντιμετωπιστεί η δραματική κατάσταση που βρισκόμαστε και όσοι περιμένουν να χρεοκοπήσει η Ελλάδα για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη, κάνουν λάθος. Οι πολίτες έχουν κρίση, μνήμη και προπαντός ένστικτο αυτοσυντήρησης», καταλήγει η ανακοίνωση.Produced by