24
ΝΟΕ

Σαμαράς: «Ο Καλλικράτης χαρακτηρίζεται από προχειρότητα»


Ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση που είχε στη Ρηγίλλης με περιφερειάρχες που στηρίχθηκαν στις τελευταίες εκλογές από το κόμμα της αξιωματικής τόνισε πως "λέγαμε στην κυβέρνηση πως χωρίς μέτρα για την ανάπτυξη οδηγούμεθα σε αδιέξοδο και ασφυξία και δυστυχώς οι εξελίξεις μας δικαιώνουν".

Αναφορικά με τον "Καλλικράτη" τόνισε ότι χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και έχει μεγάλα προβλήματα από τη γέννησή του.

Η κυβέρνηση, συνέχισε, δεν φρόντισε να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους και υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή του, για την οποία χρειάζονται δεκάδες διατάγματα. Όλα αυτά τα κενά, είπε, θα φανούν στην πράξη, αλλά σημείωσε ότι το νέο αυτοδιοικητικό τοπίο που προέκυψε μετά τις εκλογές συνιστά μία πρόκληση.

Επεσήμανε ότι πρώτος στόχος πρέπει να είναι η ανάπτυξη σε όλες τις περιφέρειες, καθώς και η προστασία του πολίτη, ο οποίος - τόνισε - δοκιμάζεται πολύ σκληρά.

"Η περιφερειακή ανάπτυξη δεν σημαίνει καντονιοποίηση της χώρας", είπε και συμπλήρωσε πως πρέπει να μειωθεί η γραφειοκρατία, να είναι πιο ενεργή η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στις τελικές αποφάσεις, να δοθεί σημασία στη διαχείριση των προβλημάτων, που έχουν σχέση με τον περιβάλλον , στον εκσυγχρονισμό της δομής της διοίκησης, στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

"Απόφασή μου είναι να έχω τακτικότατη επικοινωνία με τους εκλεγμένους και υποψηφίους δήμαρχους και περιφερειάρχες", ανέφερε και ανακοίνωσε ότι θα υπάρχουν από δύο επιτελικά όργανα για τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες.

Στόχος, είπε, είναι πώς θα πάρει πίσω η Αυτοδιοίκηση τους θεσμοθετημένους πόρους που δεν έχουν δοθεί από κεντρικές κυβερνήσεις και "είναι απαραίτητος ο συντονισμός της ευρύτερης αυτοδιοίκητικά παράταξης της ΝΔ σε εθνική κλίμακα με ενιαία έκφραση". Επίσης επιδίωξη είναι να κερδίσει η ΝΔ όσο περισσότερες έδρες γίνεται στα νέα όργανα που δημιουργούνται. Ο Αντώνης Σαμαράς τους ζήτησε αλληλοβοήθεια και αλληλεγγύη και "να δώσουμε μεγαλύτερη υπεραξία στον καθημερινό έργο που θα παράγουμε όλοι".

Αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις στη ΝΔ έκαναν δύο υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες:Ο Κώστας Μπαντουβάς, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου ζήτησε πρώτος το λόγο μετά τον πρόεδρο της ΝΔ και είπε: "Θέλω να τονίσω ότι είμαστε κύριε πρόεδρε στο πλευρό σας και ο νοών νοείτο. Αγάντα κύριε πρόεδρε. Δύναμη. Να δείξουμε σε ορισμένες ότι η ΝΔ είναι ενωμένη και εν δυνάμει κυβέρνηση. Είστε ο αυριανός πρωθυπουργός. Αγάντα. Δύναμη". Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Κώστας Γύπαρης, υποψήφιος αντιπεριφειάρχης Χανίων και είπε: "Η ΝΔ παρά το πόλεμο που μας έγινε, ιδιαίτερα στα Χανιά αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη , θα πάει μπροστά. Φέρνω μήνυμα αγώνα και στήριξης από όλες τις οργανώσεις της Κρήτης. Ευχόμαστε καλή δύναμη στον αυριανό πρωθυπουργός μας". Ο δε Παναγιώτης Ψωμιάδης σε παρέμβασή του ανέφερε ότι "ο λαος μας ψηφισε, Κεντροδεξια δεν μας ψηφισε".


Produced by