25
ΝΟΕ

Ντόρα: Οι βουλευτές λογοδοτούν μόνον στο λαό


Απάντηση στην Ρηγίλλης με αφορμή την έξοδο βουλευτών, αλλά και τα περί «νέας αποστασίας» έδωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν την αφορά η ορολογία του χθες, ενώ απαντώντας στη ΝΔ που ζητά από τους ανεξάρτητους βουλευτές να παραιτηθούν σχολίασε: «Οι βουλευτές δεν είναι πιόνια και δεν λογοδοτούν παρά μόνον σε αυτούς που τους έφεραν στη Βουλή. Άρα είναι υπόλογοι στον κόσμο που τους ψήφισε.»

Η πρώην υπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, στον οποίο ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας». Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι στόχος του νέου κόμματος είναι να καταστεί καταλύτης στο πολιτικό σύστημα, ώστε να «πιεστούμε όλοι για αλλαγές και ρήξεις, που θα δώσουν ελπίδα στην Ελλάδα να βγει από τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκεται».

Στόχος μας, συνέχισε η κ. Μπακογιάννη, είναι η εθνική συναίνεση, όχι στην λογική των συμμαχικών κυβερνήσεων, αλλά στην εξεύρεση -από τις πολιτικές δυνάμεις- κοινού τόπου, κρατώντας ο καθένας τις διαφορές του.Produced by