25
ΝΟΕ

Τσίπρας: Συζήτηση στη Βουλή για το νέο μνημόνιο


Συζήτηση στη Βουλή για το νέο Μνημονίου που συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα, ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ , Αλ. Τσίπρας , με επιστολή του προς τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Φ. Πετσάλνικο.

Όπως ο κ. Τσίπρας αναφέρει, στην επιστολή του, επειδή είναι πλέον φανερό πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο Μνημόνιο , που είτε χαρακτηριστεί επικαιροποιημένο είτε αναθεωρημένο, θα φέρουν νέα αντικοινωνικά μέτρα που υπερβαίνουν όχι μόνο το Μνημόνιο η Βουλή « θα ήταν το συνταγματικά ορθό, τουλάχιστον άμεσα να ενημερωθεί και να συζητήσει το νέο Μνημόνιο».

Ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζει ότι σύμφωνα με το νόμο 3845/2010, αλλά και βάσει του Συντάγματος, υπήρχε υποχρέωση κύρωσης του Μνημονίου από τη Βουλή, ωστόσο προσθέτει, με διαδικασίες που εντόνως αμφισβητήσαμε, στις 6 Μαΐου πέρασε ο νόμος 3847/2010, που υποχρεώνει τον υπουργό Οικονομικών να φέρνει τα Μνημόνια στη Βουλή για συζήτηση και ενημέρωση και καλεί τον κ. Πετσάλνικο να ενεργήσει άμεσα για τη διεξαγωγή σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.


Produced by