01
ΔΕΚ

Στη Δικαιοσύνη ο Τσιτουρίδης για το πόρισμα


Σε καινούργια φάση μπαίνει η υπόθεση των ομολόγων, καθώς ο πρώην υπουργός Εργασίας, Σάββας Τσιτουρίδης του οποίου την παραπομπή σε Προνακριτική Επιτροπή ζητεί το ΠΑΣΟΚ , προσφεύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του πρόεδρου της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής καταγορώντας τον για κατάχρηση εξουσίας.

Στο υπόμνημά του, ο κ. Τσιτουρίδης αιτιολογεί την απόφασή του να για προσφυγή του στη Δικαιοσύνη «σε έλλειψη αντικειμενικότητας και εχεγγύων ανεπηρέαστης κρίσης του κ. Πρωτόπαππα, στην «απροθυμία» της Εξεταστικής Επιτροπής να προσδιορίσει ποια ακριβώς είναι η ενδεχόμενη ζημιά των Ασφαλιστικών Φορέων, καθώς και στην πλημμελή και επιλεκτική αναζήτηση ευθυνών, όταν μάλιστα η Δικαιοσύνη δεν βρήκε καμία για το οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο, μετά από 3,5 χρόνια ερευνών.

Προ ολίγου ο κ. Τσιτουρίδης γνωστοποίησε το γεγονός και με επιστολή του στην Εξεταστική Επιτροπή, τον πρόεδρο της Βουλής και όλους τους αρχηγούς των κομμάτων ανακοίνωσε ακόμη ότι προτίθεται εκτός από την εναντίον του Χρ. Πρωτόπαπα προσφυγή του να κινηθεί νομικά και κατά «όσων συνεχίσουν να τον συκοφαντούν μέσα από παράνομες και αντισυνταγματικές διαδικασίες». Αυτό σημαίνει ότι εκφράζει την βούληση να προσφύγει και εναντίον των μελών της επιτροπής που στα πορίσματά τους εισηγούνται την παραπομπή του σε Προανακριτική.

Αναφέρει επίσης στο 15σέλιδο υπόμνημά του ότι μετά από πολύχρονες δικαστικές έρευνες αλλά και πολύμηνες εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής στη δυσάρεστη αυτή υπόθεση των ομολόγων δεν προέκυψε ούτε ένδειξη κεντρικού πολιτικού σχεδιασμού ούτε στοιχεία για οποιαδήποτε μορφή δικής μου εμπλοκής. «Παρ' όλ'αυτά κάποιοι επιμένουν να αναζητούν τυχόν δικές μου ποινικές ευθύνες, αμφισβητώντας έτσι και υπονομεύοντας τη δικαιοσύνη ή ακόμα χειρότερα, προσπαθώντας να την υποκαταστήσουν. Σε αυτήν την προκλητική και αυθαίρετη απόπειρα συκοφάντησης, σπίλωσης και παραπληροφόρησης είμαι υποχρεωμένος να αντιδράσω. Είμαι αναγκασμένος να προσφύγω στην ελληνική δικαιοσύνη εναντίον του κ. Χρήστου Πρωτόπαππα, όχι μόνο για να προστατεύσω τον εαυτό μου από την κατάχρηση εξουσίας που άσκησε ως Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, αλλά, κυρίως να συμβάλω, όπως ματαίως επιχειρώ να κάνω από την πρώτη στιγμή, στην αναζήτηση της αλήθειας στην υπόθεση της αγοράς δομημένων ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και των ελληνικών τραπεζών από Ασφαλιστικούς Φορείς. Αλήθεια, η οποία δεν μπορεί να διασφαλισθεί και να αναδειχθεί σε όλο το εύρος της μέσα από τις επιλεκτικές και επικίνδυνες ατραπούς, τις οποίες επέλεξε κατά πλειοψηφία η Εξεταστική Επιτροπή» τονίζει ακόμη.
Produced by