09
ΔΕΚ

Παπαρήγα: « Απαιτείται συγκεκριμένη αντιπολιτευτική στρατηγική»


«Αν προσπεράσεις, είτε ηθελημένα, είτε από άγνοια, την αιτία, τότε δεν βρίσκεις το φάρμακο, ή δίνεις επικίνδυνο για τον λαό φάρμακο, για να μιμηθώ τη διάθεση του Στρος Καν να εμφανίσει το ΔΝΤ ως γιατρό», τόνισε η γγ γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ , Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου.

Η κα. Α.Παπαρήγα έκανε σαφές ότι «σήμερα απαιτείται συγκεκριμένη αντιπολιτευτική στρατηγική που οδηγεί τον λαό στην αμφισβήτηση και ανατροπή του συστήματος και όχι σε γιατροσόφια, που ανακυκλώνουν τα προβλήματα και τα οξύνουν».

«Είμαστε σε πόλεμο εναντίον των εργαζομένων στην Ελλάδα και την Ευρώπη και πρέπει να προετοιμασθούμε, ώστε ο πόλεμος να λήξει με νικητή τον λαό», είπε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση είναι αδίστακτη και η αξιωματική αντιπολίτευση εμπαίζει τον λαό με το άλλο μείγμα πολιτικής, που επικαλείται».

Η γραμματέας του ΚΚΕ κατέστησε σαφές ότι η χρεοκοπία θα γίνει ανεξάρτητα από τη μορφή που θα πάρει και πώς θα ονομασθεί, ή με ποιά εργαλεία θα συντελεσθεί. «Το Μνημόνιο -είπε- δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα του χρέους, ούτε η μείωση των εξόδων και η αύξηση των εσόδων θα αντιμετωπίσει το ελλειμμα. Το μόνο, που θα εκπληρώσει το Μνημόνιο είναι η σχεδιασμένη απαξίωση της αξίας της εργατικής δύναμης, είναι η μεγάλη ευκαιρία που λέει ο κ. Παπανδρέου να ληφθούν άγρια μέτρα που δεν θα ήταν εύκολο να προχωρήσουν σε κανονικές συνθήκες».

Ανέφερε ότι συνεχίζεται «με υψηλούς ρυθμούς» και το 2010 η παραγωγική συρρίκνωση της μεταποιητικής βιομηχανίας, ότι «η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των μικρομεσαίων παρουσιάζει μειωμένο τζίρο» και ότι «είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να κλείσουν 180.000 εώς 200.000 επιχειρήσεις με αντίστοιχη αύξηση απολύσεων».

«Το ποσοστό της επίσημης ανεργίας τον Αύγουστο έφτασε στο 12,2% με τάση περαιτέρω μεγέθυνσης, με τον αριθμό ανέργων να φθάνει στις 613.000, ενώ σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, στο 30,8%, είναι οι άνεργοι 15-24 ετών», είπε η γγ του ΚΚΕ.

Υποστήριξε δε ότι «η κυβέρνηση σκόπιμα εμφανίσθηκε με δύο πρόσωπα ισχυριζόμενη προεκλογικά ότι υπάρχουν χρήματα, ενώ ήξερε έστω και με μικρή απόκλιση τα πάντα». «Άλλαξε το βιολί μετά τις εκλογές για να παραπλανήσει ότι της απέκρυψαν τα στοιχεία για να δικαιολογήσει, ως έκτακτα, τα αντιλαϊκά μέτρα που πήρε, ότι τα πήρε όχι γιατί ήθελε, αλλά γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιως», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης η κ. Παπαρήγα ότι «η επιμήκυνση ή το "κούρεμα" συζητείται σήμερα υπό την καθοδήγηση των συμφερόντων των καπιταλιστών και ότι η συζήτηση για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής μαρτυρά ότι ισχυρά τμήματα του κεφαλαίου ενδιαφέρονται να ρυθμίσουν τα κέρδη πριν από όλα και να περιορίσουν τις όποιες ζημίες, αν μία σειρά χώρες δεν καταφέρουν να αποπληρώσουν τα χρέη».

Μιλώντας για τις διαφορές του ΚΚΕ με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, είπε ότι «μας χωρίζει μία βασική διαφορά ανεξάρτητα αν ψήφισαν, ή όχι, το μνημόνιο , ότι ψάχνουν λύσεις, που δεν θίγουν την αιτία της κρίσης, γυροφέρνουν στο πρόβλημα του χρέους και του ελλείμματος, αποσυνδέουν τη λύση από το πρόβλημα της ιδιοκτησίας και της εξουσίας». Ιδιαίτερη κριτική άσκησε στον ΣΥΡΙΖΑ για «συμβιβασμό και ηττοπάθεια» σημειώνοντας ότι «αναγόρευσαν εδώ και χρόνια την ΕΕ, ως νομοτέλεια, αλλά τώρα κάτω από την πίεση της πραγματικότητας αλλάζουν τάχα θέση και προτείνουν επανίδρυση της ΕΕ».

Η γραμματέας του ΚΚΕ πρότεινε ως μόνη απάντηση τη συγκρότηση ενός «Κοινωνικού Λαϊκού Μετώπου» με δύο στόχους:

-την «απόκρουση και υπόσκαψη των βάρβαρων μέτρων, που εκπονούν η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της» και

-την απελευθέρωση της λαϊκής αυτενέργειας και πρωτοβουλίας, που θα μετατρέψει το Μέτωπο σε παλλαϊκό ρεύμα αλλαγής και ανατροπής συσχετισμού των δυνάμεων.Produced by