10
ΔΕΚ

Σαμαράς: Αναγκαία η αναθεώρηση του Συντάγματος


Ως το πρώτο βήμα «της εθνικής πορείας προς τον μετασχηματισμό του πολιτικού μας συστήματος», χαρακτήρισε ο Αντώνης Σαμαράς τον ορισμό της Βουλής, μετά τον Ιούνιο του 2013, ως Αναθεωρητικής, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της Ν.Δ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι «η χώρα χρειάζεται έναν Συνταγματικό χάρτη, που να αποτελεί σύγχρονο πλαίσιο αρχών και κανόνων μιας νέας πολιτικής αντίληψης για τη δομή, οργάνωση και λειτουργία της πολιτείας στην κατεύθυνση της αναγέννησης, την ανάπτυξης και την ανάταξη της εθνικής μας υπερηφάνειας».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «η αναθεώρηση θα πρέπει να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη, που είναι το μεγάλο ζητούμενο της εποχής μας και που εμποδίζεται από αγκυλώσεις, που ακυρώνουν τα πλεονεκτήματα της πατρίδας μας και αποθαρρύνουν δημιουργικές πρωτοβουλίες. Και, προφανώς, δεν μπορεί παρά να προωθήσει την αποκατάσταση της κλονισμένης ασφάλειας δικαίου, στην απονομή της Δικαιοσύνης».


Ο κ. Σαμαράς έθεσε ως στόχο του κόμματός του τη δημιουργίας ενός πλαισίου αρχών «μιας Ελλάδας εθνικά υπερήφανης, οικονομικά αναπτυγμένης και κοινωνικά δίκαιης», κάνοντας λόγο για «πλαίσιο αρχών για μια Νέα Μεταπολίτευση». Δίνοντας το στίγμα αυτού του πλαισίου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε ότι «τις αλλαγές αυτές θα τις επιχειρήσουμε παραμένοντας πάντοτε πιστοί στις θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος, διευρύνοντας με τις αναθεωρητέες διατάξεις που θα προτείνουμε, την ισχύ της εφαρμογής των Γενικών Αρχών του Καταστατικού μας Χάρτη και την καθολική επικράτηση και αποδοχή τους στη λειτουργία της Πολιτείας».


Από το ίδιο βήμα, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις, εκφράζοντας την αντίθεσή του για τις προωθούμενες αλλαγές. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για «βαριά κοινωνική και πολιτική ατμόσφαιρα, γιατί η κυβέρνηση προωθεί ένα πολυνομοσχέδιο που -αιφνιδιαστικά και κατεπειγόντως- αλλάζει χωρίς διάλογο, χωρίς συναίνεση, χωρίς σοβαρό προγραμματισμό και με εντεινόμενες ενδοκυβερνητικές τριβές, τους όρους ζωής για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες».

Και κατέληξε: «Η Ν.Δ. είναι υπέρ των αλλαγών, αλλά όχι σε αλλαγές στο πόδι. Ζητούμε διαθρωτικές αλλαγές που θα φέρουν ανταγωνιστικότητα, ανάκαμψη και ελπίδα. Όχι θυσίες χωρίς αντίκρισμα, χωρίς προοπτική».Produced by