13
ΔΕΚ

«Όχι» της Ν.Δ. για τις αλλαγές στα εργασιακά


Να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ν.Δ. Η Ρηγίλλης εκτιμά ότι δεν είναι δυνατόν να συνηγορήσει στην επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων, όπως αποτυπώνεται στο νομοθέτημα της κυβέρνησης, ιδιαίτερα κατά την παρούσα, δύσκολη συγκυρία για τους Έλληνες πολίτες.

Στη Ν.Δ. τονίζουν ότι το νομοσχέδιο αυτό έρχεται να ανατρέψει τις προηγούμενες ρυθμίσεις του Ανδρέα Λοβέρδου και μάλιστα προς το δυσμενέστερο για τους εργαζόμενους, βάζοντας «χέρι» και στον ιδιωτικό τομέα. Η σχετική ψηφοφορία θα γίνει στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Τρίτη, την ίδια μέρα που ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με στόχο την επίτευξη κατά το δυνατόν συναίνεσης για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επαναλάβει στον πρωθυπουργό την πάγια θέση του ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση, αν δεν αλλάξει το μίγμα της ακολουθούμενης από την κυβέρνηση οικονομικής πολιτικής. Στη Ν.Δ. είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενη, καθώς δεν αποκλείουν να υπάρξουν και βουλευτές του κυβρνώντος κόμματος που θα καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά.


Produced by