13
ΔΕΚ

Ξέσπασμα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ


Πυρά για την τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση στις σαρωτικές ανατροπές στα εργασιακά δέχθηκαν ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και η υπουργός Εργασίας Λ.Κατσέλη από τους βουλευτές του κινήματος κατά την διάρκεια της ενημέρωσης που έκαναν στα μέλη των αρμόδιων κοινοβουλευτικών τομέων του ΠΑΣΟΚ .

Αναλυτικά, η Βάσω Παπανδρέου εξέφρασε τον προβληματισμό της, δεδομένου ότι καλούνται να ψηφίσουν ρυθμίσεις που έχουν προαποφασιστεί. Ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος ζήτησε να καταργηθεί το δικαίωμα του υπουργού να υπογράφει μόνος την επικαιροποίηση του Μνημονίου. «Είστε σίγουροι ότι θέλετε κάθε τρεις μήνες να φέρνουμε το Μνημόνιο;» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών. Ο Ε.Νασιώκας ζήτησε να απελευθερωθούν οι βουλευτές από το θέμα της κομματικής πειθαρχίας και να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Η Κατερίνα Μπατζελή τόνισε ότι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τορπιλίζεται η συναίνεση, αλλά και τα ραντεβού του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο Κώστας Γείτονας σημείωσε ότι με τις προωθούμενες αλλαγές προκαλείται κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ κυβέρνησης και Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο κ. Σαλαγιάννης εξέφρασε απορίες για το ποιος τελικά λαμβάνει τις αποφάσεις, ενώ κάλεσε τους υπουργούς να μην παίζουν το ρόλο του νεοφώτιστου στον φιλελευθερισμό. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι οι αλλαγές θα ισχύσουν και για τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ .

Ενστάσεις Κουρουμπλή για το πολυνομοσχέδιο

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο σκούπα για τις εργασιακές σχέσεις ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Κουρουμπλής, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα fm.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε «Αυτό θα το δούμε. Να δημιουργήσει κανείς πρόβλημα στη κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή είναι άλλη μια παράμετρος που πρέπει λάβει υπόψη τους, ποια θα είναι η εναλλακτική λύση, είναι και αυτό ένα ζήτημα.Από εκεί και πέρα όλα έχουν ένα όριο και η αξιοπρέπεια του καθενός έχει ένα σημείο, όπου η αντοχή της πλέον καταρρέει».

Μιλώντας για το επίμαχο νομοσχέδιο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε τις ενστάσεις του λέγοντας «στις ΔΕΚΟ, μια οριζόντια γραμμική μείωση μισθών σε όλους δε με βρίσκει σύμφωνο. Στο θέμα των εργασιακών, εκεί έχω ισχυρότατες ενστάσεις».

Ο Π. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι θα λάβει την απόφασή του μετά τη συνεδρίαση των ΚΤΕ Οικονομίας και Εργασίας, όπου οι αρμόδιοι υπουργοί Παπακωνσταντίνου και Κατσέλη θα ενημερώσουν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, και στην οποία θα καταθέσει τις ενστάσεις του.

Produced by