14
ΔΕΚ

Παπανδρέου: «Ζήτησα το αυτονόητο»


Στη συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο. «Ζήτησα το αυτονόητο», είπε ο κ. Παπανδρέου, « την ανάληψη ευθύνης και συμμετοχή στην προσπάθεια».

Αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Σαμαρά περί συνενοχής ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι τις ευθύνες τις έχει ήδη επιμερίσει ο λαός ακόμη και στις τελευταίες εκλογές .

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, εξήγησε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι ολόκληρο 2011 θα είναι μια περίοδος μεγάλων αλλαγών για τη χώρα και τους κάλεσε να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται που όπως τόνισε, είναι προσπάθεια της χώρας και όχι της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι μπροστά στην πατρίδα και την προστασία των πολιτών από το ενδεχόμενο της οικονομικής και δημοσιονομικής κατάρρευσης η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να υπολογίσει αυτό που αποκαλείται «πολιτικό κόστος».


«Αν θάβαμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί αν συντασσόμασταν με όσους όψιμα προσπάθησαν να παραπλανήσουν τους πολίτες με ευχολόγια με μηδενισμούς ελλειμμάτων μέσα σε ένα χρόνο με εύκολα λόγια θα είχαμε πραγματικό κόστος όχι μόνο εμείς αλλά και η όλη η ελληνική κοινωνία» είπε.


Απαντώντας στην κριτική ότι η κυβέρνηση δεν είναι κοινωνικά ευαίσθητη, υποστήριξε ότι «κάθε απόφαση μας είναι για να προστατεύουμε την Ελλάδα και τους εργαζόμενους και τους άνεργους από μια πρωτοφανή κρίση».

Απευθύνθηκε μάλιστα σε εργαζομένους και συνδικαλιστές, λέγοντας ότι δεν μπορούμε να αγνοούμε τις δραματικές συνθήκες που ήδη έχουν διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας και τις επιχειρήσεις, και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κοντά στους συνδικαλιστές, κοντά στους εργαζόμενους, λέγοντας ότι είναι μέρος της καρδιάς του ίδιου του κόμματος

Υπερασπίστηκε τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στις εργασιακές σχέσεις λέγοντας ότι οι επιλογές θα κριθούν και θα αξιολογηθούν το επόμενο διάστημα αν πράγματι πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Για τις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για την προώθηση με τη μορφή του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι μέσα στις δημοκρατικές λειτουργίες και περιλαμβάνει δεσμεύσεις της χώρας στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής πολιτικής της οποίας, όπως είπε, η κυβέρνηση θα τηρήσει, καθώς επίκεινται σκληρές διαπραγματεύσεις και στα πλαίσια της ΕΕ
Produced by